Nå kan Google Maps fortelle deg når bussen går
(Bilde: iStockphoto / 16280536)

Nå kan Google Maps fortelle deg når bussen går

Lettere å velge det miljøvennlige alternativet for Oslo-boere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kollektivtransportselskapet Ruter har endelig gjort sine data tilgjengelig for Google, og dermed er det nå mulig å få opp reiserute med kollektivtrafikk fra Google Maps på samme måte som du allerede kan i for eksempel Trondheim og Stavanger.

Både i nettleser og på mobil

Dette fungerer både når du bruker Google Maps på Android-telefoner og når du bruker det via en nettleser for eksempel på PC-en.

Det eneste du trenger å gjøre er å taste inn hvor du skal, og velge symbolet som ser ut som en buss. Da vil telefonen komme opp med alternativer for hvordan du kan komme deg dit raskest mulig.

Du kan også gjøre mer avanserte valg, som å velge å prioritere å vise færrest mulig overganger først eller å vise alternativer med kortest gangvei først. Du kan også velge mellom alle typer kollektivtransport, bare buss, bare undergrunnsbane, bare tog eller bare trikk. 

Ruter håndterer kollektivtrafikken i både Oslo og Akershus, og dataene som er tilgjengelige inkluderer både trikk, undergrunnsbane og buss, så vel som tog. Samme løsningen fungerer imidlertid allerede i flere andre norske byer der andre busselskaper har gitt Google nødvendig data.

(Kilde: Ruter)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen