Nå kan Firefox endelig lese PDF-er direkte
Teknofil
(Bilde: Mozilla)

Nå kan Firefox endelig lese PDF-er direkte

Etterlengtet funksjon er på plass i nyeste versjon.

Nettleseren Firefox er nå ute i sin 19. utgave, og kan således friste med en lenge etterlengtet funksjon. Innebygde PDF-lesere har blitt normen for nettlesere, og rivalene Safari fra Apple og Google Chrome har allerede lest PDF en stund.

Det har riktig nok vært mulig å lese PDF-er direkte i Firefox tidligere med en plug-in, men nå er altså funksjonen bakt inn i selve nettleseren. Dette betyr at du kan lese busstabeller, menyer, bøker, rapporter og så videre rett i Firefox.

Klassiske funksjoner

Slik ser PDF-leseren ut i Firefox 19.
Slik ser PDF-leseren ut i Firefox 19.Foto: Mozilla

I motsetning til for eksempel Chrome, har PDF-leseren i Firefox en framviser på venstresiden. Denne funksjonen lar deg raskt se flere sider i et dokument, slik vi er kjent med fra PowerPoint.

Ellers går det som vanlig an å bla gjennom dokumentet med både piltaster og tall i menyen øverst, samt å endre størrelsen på visningen.

Til slutt går det an å bytte til fullskjermsmodus, skrive ut dokumentet og laste det ned.

Andre småjusteringer

En innebygd PDF-leser er ikke alt Firefox 19 har å by på. Flere tekniske feil har blitt rettet opp, og en rekke endringer for ytelse og CSS er også iverksatt.

I tillegg har Firefox-versjonen for Android-mobiler blitt oppdatert, og gjør nettleseren tilgjengelig for enda flere enheter enn tidligere. Samtidig som det har blitt enklere å endre utseende og tema.

Last ned

Etter at Mozilla begynte å lansere nye fullversjoner av Firefox i økt tempo i 2011, har versjonnummeret økt fra 4 til 19 på bare et par år. Firefox 20 er ventet allerede 26. mars, mens 21 dukker opp 7. mai. Den tidligste alfautgaven av Firefox 22 ble lansert samtidig som nåværende versjon 19.

(Kilder: Mozilla og The Mozilla Blog via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen