Nå kan enda flere tjene penger på YouTube

Nå kan enda flere tjene penger på YouTube

Google åpner opp partnerskapprogrammet.

YouTube har lenge hatt en avtale med haugevis av filmskapere, som får eksklusive rettigheter og blant annet muligheten til å bruke annonser i filmene sine og få en del av inntektene det bringer inn. Det har imidlertid ikke vært bare-bare å bli godkjent som en YouTube-partner, og bare et fåtall av de som har søkt har kommet gjennom nåløyet. Nå skriver YouTube på bloggen sin at de vil gjøre det mye lettere å bli en partner.

20 land får tilgang

I første hånd senker de kravene for å bli partner til å ha minst én "godkjent" video på siden sin. I tillegg må man bo i et av de 20 følgende landene:

  • Argentina, Brazil, Canada, Colombia, England, Frankrike, Irland, Israel, Mexico, Nederland, New Zealand, Polen, Sør-Afrika, Spania, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, USA eller Østerrike.

Det er altså ikke åpnet opp for norske filmskapere enda, men på YouTube-bloggen står det at de allerede planlegger å åpne opp for flere land så fort de kan.

Når det er sagt er ikke alle de tidligere eksklusive rettighetene tilgjengelige for de som søker om partnerskap. Ting som egne ikoner og bannere er fortsatt forbeholdt et fåtall, og vil kunne "låses opp" etterhvert for nye partnere. I bloggen står det at de håper å kunne tilpasse hver avtale for å gi brukeren akkurat det han er ute etter. Det betyr altså at ikke alle nødvendigvis vil kunne få Google-reklame på videoene sine fra første stund, selv om Google skriver at dette er noe de jobber med.

Slutten på en era?

Dermed kan det se ut som vi får litt av et paradigmeskifte på YouTube fremover. Mange populære videoer kommer fra de 20 landene som nå har lettere tilgang til partnerskap, og kan dermed også potensielt legge til reklame på videoene sine. For videoopplasterne er dette en kjempenyhet, men for de besøkende kan det raskt bli en slitsom affære, med reklamepauser før enhver video starter.

Hva mener du om nyheten? Skriv gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilde: YouTubes blogg)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen