Nå kan en 3D-printer bli langt mer nyttig for deg
(Bilde: Shutterstock/ CarlaVanWagoner)

Nå kan en 3D-printer bli langt mer nyttig for deg

Stor lekeprodusent satser på enkel 3D-printing.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

3D-printere blir stadig mer utbredt, men er nok fremdeles mest forbeholdt nerdene og de spesielt interesserte. Dette kan likevel endre seg radikalt i framtiden, da den amerikanske leketøysprodusenten Hasbro nå planlegger å gå i bresjen for å gjøre teknologien tilgjengelig for barn.

Mens den eneste måten vi tidligere kunne 3D-modelere vårt eget leketøy på var å spikke trefløyter, ligger det nå an til at 2014 skal bli året da poden kan skrive ut sitt eget tidsfordriv i plast.

Hasbro skal nemlig samarbeide med selskapet 3D Systems for å lage leker som utnytter og forenkler 3D-skriverteknologien, slik at også de minste kan få glede av den.

Selskapet lager leker basert på kjente merkevarer som Transformers, My Little Pony, Kirbie og Spiderman. Om akkurat disse merkene vil være aktuelle for en ny serie med 3D-printede leker er dog ukjent, selv om de to sammarbeidspartnerne forteller at det er et mål å lage nye produkter basert på hele Hasbros produktsortiment.

Se hvordan det gikk da vi smakte 3D-skrevet godteri:
Godteri som også du snart kan lage »

Ikke alene

Hasbro er ikke alene om å se mulighetene som ligger i 3D-skriveteknologien. Fra før har blant annet Walt Disney utviklet programvare for å gjøre om animerte figurer til 3D-printede leketøy med bevegelige deler. 

Til The Wall Street Journal fortalte Mattel, en annen leketøysprodusent, allerede i fjor sommer om sine planer for teknologien. De brukte allerede da 3D-printing internt for å lage prototyper av leketøy, men var svært skeptiske til å la forbrukere ta teknologien i egen hånd.

Å printe ut sin egen Barbie eller Hot Wheels kan ifølge produsenten nemlig være helseskadelig. 

Ikke redde

Lego, selskapet som kanskje har aller mest å frykte når det kommer til hvermannsens mulighet til 3D-printing, frykter ikke inntoget av enkle og rimelige 3D-skrivere.

– Vi ser ikke på 3D-printing som en god erstatning for Lego, da vi stiller høye krav til kvalitet, holdbarhet og sikkerhet for våre produkter, kunne en pressetalsmann for Lego fortelle til 3D Printing Industry i desember, før han la til:

– Krav en 3D-printer foreløpig ikke innfrir.

Med en 3D-skriver hjemme åpner det seg en verden av muligheter:
Alt dette kan du lage med en 3D-skriver (Ekstra) »

(Kilde: The Guardian)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen