Snart kan det bli langt mindre attraktivt å kjøpe slike.
Teknofil
Snart kan det bli langt mindre attraktivt å kjøpe slike. (Bilde: Flickr/Vörsteiner/Karlis Dambrans/Teknofil.no/montasje)

Nå kan elbil-fordelene forsvinne

Regjeringspartiene begynner forhandlingene snart.

Elbil-salget i Norge har tatt helt av de siste årene. Interessen for denne type biler generelt har blitt større, og spesielt satt ankomsten av Tesla Model S fart på sakene. Men den definitivt viktigste årsaken her til lands, har likevel vært det betydelige avgiftsincentivet fra staten, som opprinnelig skulle vare til og med 2017.

Nå ser det imidlertid ut til at de lave avgiftene og mange av fordelene kan ryke allerede i år, skriver TV2. Vi nærmer oss nemlig 50 000 solgte elbiler med høyt tempo.

Forhandlinger i mars

Allerede i begynnelsen av mars skal regjeringspartiene etter sigende sette seg ned og reforhandle avgiftene på bil i Norge. Det betyr at også elbilenes fordeler og avgifter skal diskuteres. Så langt har det vært vedtatt at fordelene skal beholdes til og med 2017, eller inntil det er solgt 50 000 elbiler i Norge. Det er altså det siste taket vi er i ferd med å bryte gjennom nå.

Nye elbiler som Kia Soul EV kommer til å få dårligere vilkår enn de som har vært til nå.
Nye elbiler som Kia Soul EV kommer til å få dårligere vilkår enn de som har vært til nå. Foto: Kia

Tallene viser at det per 23. februar var solgt 44 585 elbiler i Norge. Dersom salget fortsetter i samme tempo vil vi passere grensen på 50 000 allerede 5. mai i år.

De borgerlige partiene som skal ta stilling til saken, er imidlertid ikke enige om hva som vil skje videre. Finansminister Siv Jensen (FrP) sier at alle bilavgiftene skal gjennomgås, mens Venstre-leder Trine Skei Grande (V) vil at alle fordelene skal bestå:

– Vi vil at fordelene skal fortsette videre, og at vi skal bruke fordeler nettopp for å få folk til å ta grønne valg, sier Skei Grande til TV 2.

Hva som faktisk kommer til å skje er dermed et åpent spørsmål, men ifølge Finansdepartementet er ingenting fredet. Det ser dermed ut som om elbilenes fredningstid kan gå mot en snarlig slutt.

Avgiftene stiger, men stadig flere kaster seg med i elbilkrigen:
Porsche, Audi og Mercedes-Benz blir Tesla-konkurrenter »

(Kilde: TV2)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen