Nå har Porsche åpnet for forhåndsbestilling av Mission E
(Bilde: Porsche)

Nå har Porsche åpnet for forhåndsbestilling av Mission E

Nye interesserte kan registrere seg fra 26. april, mens du som alt står i kø har en uke på deg til å beholde plassen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Teslas tid som enerådende på høytytende elbiler er raskt i ferd med å gå over. Blant konkurrenter som Audi og Jaguar finner vi Porsches Mission E som ikke skal være klar for salg før i 2019. Men Electrec melder at Porsche i Norge allerede nå tar imot forhåndsbestillinger på den smått ekstreme elbilen.

I e-postene til folk som har vist interesse for bilen hos Porsche-forhandlere står det at interessentene må betale 20 000 kroner for å forhåndsbestille bilen hvis de skal være garantert sin plass i køen.

Denne løsningen for forhåndsbestillinger er lik den vi har sett fra flere andre produsenter, inkludert nevnte Tesla, der mange venter på Model 3-leveransene som begynner neste år her til lands.

Endelig pris er ikke avklart

Det har vært en del fokus på at bilprodusentene forhåndsselger biler ingen har hatt anledning til å prøvekjøre, men i tilfellet Mission E forhåndsselges en bil man heller ikke vet prisen på. Rykter har gått om mellom 75 000 og 85 000 amerikanske dollar, eller fra knapt 600 000 norske kroner avgiftsfritt.

Vi snakker altså rundt samme område som både Teslas biler og nye Jaguar i-Pace okkuperer. I tilfelle prisen viser seg for høy eller hvis kundene har ombestemt seg kan depositumet som kreves inn nå refunderes.

Administrerende direktør, Morten Scheel, i Porsche Norge forklarer til Tek.no at det har vært et ønske fra deres kunder å få formalisert interessen i forkant av lanseringen.

– Vi følger for så vidt malen fra andre merker i det norske markedet når vi åpner i god tid før lansering, sier Scheel, som også sier at de åpner for registrering av nye interesserte gjennom sine nettsider den 26. april.

Hvor i køen de norske kjøperne står er usikkert, men Scheel antyder at det norske markedet er høyt på prioriteringslisten.

– Det er ikke etablert en rekkefølge på den globale køen ennå, men den norske forhåndsreservasjonen er utviklet i tett samarbeid med Porsche globalt. Vi har også signalisert den store interessen i det norske markedet, og regner med å få en andel som reflekterer den store interessen, forklarer Porsche-sjefen.

Ifølge Scheel er det sendt ut hele 2500 henvendelser til folk som har meldt interesse for bilen og klokken 14 i dag hadde drøyt 500 av disse betalt depositum.

Porsche Mission E. Bilde: Porsche

Heftig ytelse

Bilen det er snakk om blir neppe noen sinke i trafikken. Her er det 600 sinte hester i de elektriske motorene, og 0-100-tiden skal være på respektable 3,5 sekunder. Firehjulsdrift er også på plass.

Mission E kan riktignok bli frakjørt av heftigste blad Model S i «Ludicrous Mode» som gjør 0-100-sprinten på 2,7 sekunder. Men Ludicrous Mode er ikke Model S' ordinære kjøremodus, og vi snakker uansett  rundt én tredel av tiden en ordinær familiebil gjør samme akselerasjon på.

Toppfarten for Mission E skal være over 250 kilometer i timen. Enn så lenge er det få offisielle tall og spesifikasjoner på plass for bilen, så også her må man ta informasjonen med en klype salt.

Rekkevidden for bilen skal være på rundt 480 kilometer per lading. Akkurat hvor optimistisk dette tallet er vil vise seg, men ekstrem hurtiglading skal være bygget inn, slik at du kan fylle strømtanken opp til 80 prosent på bare et kvarters tid.

Planlegger hurtigladenettverk

Ifølge Autonews.com har Porsche planer om å bygge hurtigladenettverk som minner sterkt om Teslas Supercharger-nettverk. Det skal settes opp 500 hurtigladere på tvers av landet ved forhandlere og langs motorveiene innen utgangen av neste år.

Disse er tenkt for Mission E og en produksjonsvariant av Mission E Cross Turismo-konseptet som er ventet for 2020. Også elektrifiserte utgaver av dagens Porsche-modeller kan komme til å benytte seg av nettverket.

Her i Norge får Mission E-eiere tilgang til Ionity-laderne som skal bygges ut til et nettverk med 400 ladere på tvers av Europa. Her starter utbyggerne med 150 kW-ladere og venter å kunne øke til 350 kW-ladere med tiden - altså det maksimale som Mission E skal tåle.

Deter VAG-gruppen med, Volkswagen, Audi og Porsche, samt Ford, BMW og Mercedes som står bak Ionity-nettverket.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen