Nå kan du velge Spotify-musikk som alarm
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Nå kan du velge Spotify-musikk som alarm

Alarmfunksjonen på mobilen er kanskje ikke like spennende som den er nødvendig. Men hvis du ikke blir enig med noen av alarmtonene på mobilen din kan det hende morgenritualet akkurat ble litt bedre. Google annonserte nettopp at selskapets egen klokkeapp for Android nå får en oppdatering som lar deg velge Spotify-musikk som alarmtoner.

Løsningen krever at du bruker både siste utgave av Spotify og av Google Clock-appen. Alarmklokken fra Google er standardutstyr for telefoner som kjører helt eller nesten ren Android, mens du med telefoner fra Samsung og Huawei antakeligvis bruker klokkeapplikasjonene fra mobilprodusenten. I så fall er det uansett ingenting i veien for å bytte klokkeapp.

Velg låter eller spillelister

Det finnes allerede en rekke apper som kan styre Spotfy-appen på telefonen din, men ingen av dem er fra tungvektere som Google og Spotify selv.

Oppvåkningsmusikken er ikke begrenset til enkeltspor. Du kan også velge spillelister som oppvåkningsmusikk - enten dine egne, eller Spotifys autogenererte lister.

Slik skal den nye alarmmenyen se ut. Foreløpig er ikke den nye appen tilgjengelig i Norden.

I motsetning til de fleste vanlige alarmfunksjoner på mobiler, som gjerne stoppes umiddelbart etter at man har våknet, kan Spotify sømløst fortsette å spille musikken etter at du har stoppet alarmdelen av funksjonen. 

Tilgjengelig i løpet av uken

Foreløpig ser det ikke ut til at den nye klokkeappen er tilgjengelig for oss nordboere, men Google varsler at appen rulles ut i Google Play globalt denne uken, så de har stadig noen dager på seg.

Det er heller ikke umulig at Spotify oppdaterer i forbindelse med den nye funksjonen. Potensielt kan det altså bli noen dager å vente, men ut fra Googles pressemelding ser det ikke ut til å være snakk om særlig mye tid.

Les vår store guide til musikkstrømmetjenester her »

Bruker du Google-klokka til å våkne, eller andre løsninger som smartklokker med smart søvndeteksjon? Hvis du synes du har funnet den beste måten å våkne på - syng gjerne ut i forumtråden under.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen