Dette er omtrent det du hadde sett hvis du tok på deg Microsofts HoloLens-briller. Nå kan du bidra med dine egne app-ideer.
Dette er omtrent det du hadde sett hvis du tok på deg Microsofts HoloLens-briller. Nå kan du bidra med dine egne app-ideer. (Bilde: Microsoft)

Hva bør Microsofts hologram-briller brukes til?

Vinn konkurranse om de beste app-idéene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsofts er nok det selskapet som i størst grad har satt «utvidet virkelighet»-teknologien på kartet med sine HoloLens-briller, men hvorvidt suksessen er sikret avhenger jo av hva man kan bruke dem til. I denne forbindelse vil Microsoft nå ha hjelp fra vanlige folk med gode idéer.

På sine hjemmesider har Microsoft nemlig nå startet et prosjekt kalt «Share Your Idea», som innebærer at hvem som helst kan sende inn konkrete idéer til applikasjoner for HoloLens-brillene.

Vinneren vil bli laget av Microsoft

Idéene kan sendes inn til og med 11. januar. Meningen er at Microsoft skal bistå i å videreutvikle idéene underveis og gi tips og råd til hvordan appene best kan utnytte mulighetene som ligger i HoloLens-teknologien, slik at man også kan lære en del gjennom prosessen.

Microsofts kostbare HoloLens-briller kommer kanskje i en rimeligere utgave, takket være Asus.
Microsofts kostbare HoloLens-briller kommer kanskje i en rimeligere utgave, takket være Asus. Foto: Microsoft

Microsoft vil til slutt velge ut de tre beste konseptene og legge dem for avstemning på Twitter. Vinner-applikasjonen vil deretter bli utviklet og realisert av Microsofts egne HoloLens-medarbeidere, mens personen bak vinneridéen vil kunne følge prosessen i detalj, samt gi tilbakemeldinger underveis.

I utgangspunktet ser det dog ikke ut til at prosjektet nødvendigvis blir en gullgruve for vinneren, da Microsoft ikke ønsker å kommersialisere appen, men derimot gjøre kildekoden åpen. På denne måten er det meningen at HoloLens-utviklere kan bygge videre på koden og eventuelt komme opp med atter andre konsepter.

Allerede over 3000 idéer

Idéene legges fortløpende ut på en egen nettside, og i skrivende stund er antallet kommet opp i over 3200 stykker. Du må logge inn på Microsoft-kontoen din for å legge inn en idé, og da kan du også «like» idéene som andre legger ut.

HoloLens-brillene skal i utgangspunktet kun lanseres for utviklere, noe som skal skje i løpet av første kvartal neste år. Prisen er ventet å ligge på hele 25 000 kroner, men som vi meldte for en stund siden foreligger det planer om en langt rimeligere forbruker-variant som Asus skal utvikle

Under kan du se en introduksjonsvideo til det nye «Share Your Ideas»-fremstøtet.

Facebook skal også satse på utvidet virkelighet: 
Selskapet mener imidlertid at teknologien har mange utfordringer »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen