En av GoPros egne favoritter.
Teknofil
En av GoPros egne favoritter. (Bilde: YouTube)

GoPro gir deg muligheten til å selge videoene dine

Selskapet åpner sin egen digitale videobutikk.

GoPro forbinder du nok først og fremst med de populære actionkameraene de står bak, men selskapet har også andre jern i ilden. De har for eksempel bistått i en rekke reklamekampanjer, og tjener penger på å drifte egne videokanaler på YouTube og Xbox Live.

Nå skriver Pocket-Lint at GoPro nettopp har lansert en ny tjeneste der proffe GoPro-brukere får muligheten til å tjene penger på videoene sine. En mulig ulempe er kanskje at kjøperne hovedsakelig vil være selskaper som vil bruke klippene i reklamefilmer. 

Den nye tjenesten har ved oppstart allerede 600 videoer som er filmet av proffer og utvalgte amatører. Ifølge AdWeek ønsker GoPro å lage en tjeneste for video à la det Getty Images eller Shutterstock har for bilder. 

Tar minst 1000 dollar per video

Hvem som helst kan søke om å få videoene sine tilgjengelig på GoPro License, men de er ute etter «Premium-kvalitet». Klippene skal nemlig selges for minimum 1000 dollar (8 300 kroner) til annonsører. Antagelig sitter du som filmskaper igjen med mesteparten, men sannsynligvis vil også GoPro forsyne seg litt av kaken.

GoPro License tar i mot søknader fra Norge, så hvis du er god med actionkameraet og har lyst til å tjene noen gryn, kan du søke her.

Nå vil de satse på Virtual Reality også:
Den nye GoPro-kuben har seks kameraer »

(Kilder: Pocket-LintAdWeekGoPro License, YouTube (fotballklippet))

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen