Kvinnen i gult får folk til å revurdere sitt forhold til Internet Explorer. (Bilde: internetexplorer / YouTube)

Nå kan du teste ut nye Internet Explorer på Windows 7

Versjon 11 av Microsofts nettleser er nå tilgjengelig for vanlige forbrukere.

De fleste vet antakelig at Microsoft har en egen nettleser ved navn Internet Explorer (IE). Utbredelsen og populariteten har dalt de siste årene, men Windows-makeren har ingen planer om å gi opp kampen mot Google og Mozilla.

I sommer slapp det amerikanske selskapet en utviklertestutgave av Internet Explorer 11 for Windows 7, og nå får også vanlig dødelige adgang til den ferske nettleseren.

Større publikum

Internet Explorer 11.
Internet Explorer 11.Foto: internetexplorer / YouTube

Internet Explorer 11 kommer sydd inn i oppdateringspakken Windows 8.1 den 18. oktober, men med tanke på at det store flertallet fremdeles bruker Windows 7, ser Microsoft nytteverdien i å tilby sin nye nettleser også på denne plattformen.

Ifølge Microsoft er IE 11 raskere og mer avansert enn forgjengeren, og byr blant annet på støtte for WebGL, nye utviklerverktøy, forbedret skalering til høyoppløselige skjermer og en rekke HTML5-egenskaper – som forhåndsvisning og forhåndshenting av informasjon.

Sveip og klyp

Telefonsamtale fra nettleseren.
Telefonsamtale fra nettleseren.Foto: internetexplorer / YouTube

I promovideoen nedenfor forsøker Microsoft å rette opp inntrykket folk flest kanskje har av Internet Explorer. Oppfatningen er at nettleseren er treg og gammeldags, men så får de se Internet Explorer 11 selv i aksjon.

Det er ingen overraskelse at folkene i snutten blir mer positivt innstilt, men på den mer nøytrale siden kan vi se at nye IE er optimalisert for trykkskjermer og at det er forholdsvis enkelt å navigere seg fram og tilbake i nettleservinduet ved hjelp av sveiping og klyping.

Ifølge Microsoft er det mulig å ringe fra nettleseren, og man kan i tillegg ha opptil 100 faner oppe samtidig i ett vindu. Bokmerker kan videre synkroniseres på tvers av Windows-enhetene dine.

Test nå

Den ferdige utgaven av Internet Explorer 11 kommer som nevnt med Windows 8.1 den 18. oktober, mens Windows 7-brukere får tilgang «senere i høst».

Du kan selv prøve testversjonen av Internet Explorer 11 ved å laste den ned fra Microsoft.com.

Kanskje selskapet henger med i svingene nå:
Microsoft spådde fremtiden i år 2000 – gjorde lite »

(Kilde: Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen