Nå kan du bli medlem av Microsofts nye sosiale nettverk

Teknofil Nå kan du teste ut Microsofts nye sosiale nettverk

Nå kan du bli medlem av Microsofts nye sosiale nettverk

Socl åpner dørene i stillhet og retter seg mot studenter.

I november i fjor skrev vi om Microsofts nye sosiale nettverk Socl. Nå har det amerikanske selskapet i stillhet åpnet opp dørene for alle, og da er det bare å gå inn på So.cl (uttales «social») og prøve ut den nye nettsiden.

Socl-prosjektet ble startet i fjor og retter seg spesielt mot studenter. På den sosiale nettsiden, som Microsoft hevder ikke er ment å være en konkurrent til Facebook, skal de studerende således kunne kommunisere og utveksle informasjon effektivt.

Logg inn med Facebook

Socl blir fremdeles omtalt som et eksperiment, og var i begynnelsen bare tilgjengelig for studenter på noen få amerikanske universiteter. Facebook startet på samme måte da det først ble lansert eksklusivt på Harvard – før det gradvis ble tilgjengelig for stadig flere.

For å ta i bruk den nye tjenesten må du merkelig nok logge inn med en Facebook- eller Windows Live-konto. De grunnleggende funksjonene er i all hovedsak de samme som fra andre sosiale nettverk – du kan dele statusoppdateringer med tekst, bilder og videoer, opprette grupper og finne andre studenter med samme interesser som deg.

Brukergrensesnittet skal være enklere enn hos andre tjenester.

Du blir søkbar via Bing

Microsofts egen søkemotor Bing spiller en sentral rolle på Socl. Alle innlegg på det sosiale nettverket blir også tilgjengelig gjennom Bing – såfremt du ikke huker av at de skal være private.

Socl begynte som et forsøk på å forbedre søkemotoren, men senere endret prosjektet fokus og handler nå om hvordan du kan finne nye samarbeidsformer og nye måter å dele dine kontakter på.

En av de visstnok unike funksjonene på Socl er såkalte «video parties» – hvor du kan samle videoer om et bestemt emne og dele dem med vennene dine.

Sjekk ut det sosiale nettverket selv på So.cl.

(Kilde: CNET News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen