(Bilde: Mozilla)

Nå kan du teste ut Firefox for Windows 8-nettbrett

Finn ut hvordan Firefox fungerer med fliser.

Firefox for Windows 8s Modern UI-grensesnitt har vært ventet lenge, og først nå kryper en tidlig testversjon ut for mannen i gata.

Folk som vil teste ut en nettbrettvennlig Firefox-nettleser kan ta turen over til Mozilla.org og laste ned den såkalte Aurora-utgaven – også kjent som en tidlig testversjon av en framtidig Firefox-utgivelse. Den endelige utgivelseskandidaten dukker ikke opp før i slutten av januar 2014.

Nedstrippet nettleser

Foto: Microsoft/hardware.no

Den Windows 8-spesifikke varianten av Firefox følger i fotsporene til andre Modern UI-forvandlinger og fjerner det meste av overflødige knapper og informasjon.

Igjen sitter vi med en stilren og nedstrippet versjon, som kun etterlater et stort plusstegn til høyre, en adresselinje og en tilbakeknapp til venstre. Sveipebevegelser støttes også.

Under panseret finner vi støtte for WebGL, WebM, H.264, asm.js for JavaScript-apper, Gecko-motoren og maskinvaredrevet HTML5-video.

Finpuss gjenstår

Mozilla-gjengen understreker at dette er en testversjon, men påpeker likevel at utviklingen framover skal hovedsakelig dreie seg om finpuss av ytelse og trykkfølsomhet.

Last ned Aurora-utgaven av Firefox fra Mozilla.org og test ut det Modern UI-vennlige grensesnittet. Modern UI-versjonen kjører imidlertid ikke i Windows RT.

Mozilla har flere spennende ting på lur:
Dette bør du vite om Firefox OS »

(Kilder: Mozilla via TechCrunch)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen