Nå kan du ta betalt med kort på mobilen
(Bilde: iZettle)

Nå kan du ta betalt med kort på mobilen

Svenske iZettle lanserer mini-kortleser til mobilen.

Gründeren Jacob de Geer mener iZettle-løsningen kan være nyttig for både bedrifter og privatpersoner.
Gründeren Jacob de Geer mener iZettle-løsningen kan være nyttig for både bedrifter og privatpersoner.
Slik ser det ut når du skal betale med kort på mobilen.
Slik ser det ut når du skal betale med kort på mobilen.

Nå er det snart ikke mulig å skylde på at du ikke har kontanter på deg når kompisen ber om å få tilbakebetalt det du skylder, eller restaurantregningen skal gjøres opp. Det svenske selskapet iZettle har lansert en betalingsløsning for iPhone og iPad i Norge, Sverige og Danmark.

Les også: Paypal satser på mobilbetaling

Løsningen består av en liten kortleser til mobiltelefonen eller nettbrettet, samt en app som sørger for selve betalingstransaksjonen. Foreløpig er iZettle i betaversjon, og under betatestingen vil produsenten dele ut 5000 kortlesere gratis i hvert land til de som vil teste.

Ett skritt nærmere en kontantfri verden

I motsetning til vanlige betalingsterminaler, er det ikke noe månedlig gebyr eller minimumsavgift for å bruke iZettle. I stedet betaler brukeren 2,75 prosent av hvert salg, pluss 1 krone og 50 øre i avgift. Pengene vil bli overført til selgerens bankkonto neste dag.

– iZettle bringer oss alle ett skritt nærmere en verden uten kontanter, sier Mats Taraldson i MasterCard i en pressemelding fra iZettle. Han mener at betalingskort med elektronisk brikke nå er standard i det meste av verden, og at iZettle i løpet av bare seks måneder har bevist at det er behov og etterspørsel etter en mobil betalingsløsning som er enkel og trygg å bruke.

iZettle er ifølge selskapet selv det første produktet av denne typen som er godkjent av Europay, MasterCard og VISA. Selskapet forsikrer om at ingen persondata lagres på mobiltelefonen eller i kortleseren, og at all datatrafikk er kryptert.

For både privatpersoner og småbedrifter

iZettle kan brukes både av privatpersoner og småbedrifter. Vi ser for oss at enkelte vil være litt skeptisk til å stikke betalingskortet sitt inn i mobiltelefonen til en vilt fremmed privatperson, men det handler kanskje mest av alt om at dette er noe helt nytt.

– Vi estimerer at det er minst 20 millioner småbedrifter på tvers av Europa, for ikke å nevne alle privatpersoner som kan ha nytte av iZettle-tjenesten. Norden er bare første trinn i den globale ekspansjonen vi har planer om i 2012, sier iZettle-gründer Jacob de Geer i pressemeldingen.

Foreløpig er det kun iPhone og iPad som støttes, og selskapet sier de vil kikke på andre plattformer som Android i fremtiden. Noen konkret tidsplan finnes imidlertid ikke ennå.

Vi venter iZettle inn til oss om ikke så lenge, og vil da komme med en grundig test av produktet.

Les også: Se, han betaler med mobilen! og Superenkel mobilbetaling på vei

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen