Android TV-appen har kommet til iOS.
Android TV-appen har kommet til iOS. (Bilde: iTunes)

Nå kan du styre Android-TV-en med en iPhone

Google har lansert ny fjernkontroll-applikasjon til iOS-plattformen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Googles TV-plattform Android TV har i lengre tid hatt en egen app som gjør at du kan bruke mobilen eller nettbrettet som en fjernkontroll. Hittil har denne kun eksistert til Android-plattformen, men som blant andre TechCrunch melder har den nå omsider kommet til iOS.

Android TV-appen ble nylig lagt ut på Apples app-butikk iTunes uten mye ståhei, og gjør det altså mulig å også bruke iPad eller iPhone til å kontrollere TV-er basert på Googles TV-plattform.

Android TV.
Android TV. Foto: Google

Flere funksjoner

Appen har et ganske minimalistisk grensesnitt og byr altså på virtuelle knapper for justering av volum og kanalvalg. Den har også et mikrofon-ikon du kan bruke til stemmesøk, og i tillegg kan du skrive inn tekst med et tilkoblet tastatur.

Du kan også bruke appen til å koble flere mobile enheter til TV-en for å spille spill sammen med andre. Appen er designet spesifikt for både iPad og iPhone og er kompatibel med samtlige Android TV-modeller.

Det er hovedsakelig Sony, Sharp og Philips som hittil har lansert TV-modeller basert på Android-TV-plattformen, som ble offisielt lansert i 2014 etter søkegigantens noe mislykkede Google TV-satsing.

Er du på jakt etter en ny TV? Panasonics nye 7-serie serverer knallgode farger og stilig design, men er dyr »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen