Dette projektorsystemet ser kanskje litt ekkelt ut, men å dissekere ekte lik er garantert mye verre! (Bilde: DigInfo TV)

Nå kan du studere kroppen uten blod og søl

System kaster realistisk 3D-bilde på en dukke.

Å studere kroppens anatomi har aldri vært enklere (og mindre grisete) enn nå. Vi har for eksempel flotte tjenester som Zygote Body (tidligere kjent som Google Body) og Bio Digital Human, hvor du kan skrelle av huden og studere kroppens kompliserte strukturer lag for lag.

Virtuelle kropper er altså ikke noe nytt, men nå vil forskere fra Gifu-universitetet i Japan dytte teknologien mer direkte inn i undervisningen hos medisinstudenter og andre. Nå skal blodige og sølete lik byttes ut med en enkel dukke og et projektorsystem som viser anatomien i 3D.

3D-en tilpasser seg seeren

Opplegget er altså at man skal kunne ta på og se på en dukke med et realistisk 3D-bilde fra en projektor på seg, framfor å bare se på en 3D-modell på en skjerm. Ved hjelp av en sensor og en håndholdt dings man ser gjennom, skal 3D-bildet passe overens med vinkelen man står i.

Den håndholdte tingesten forteller en datamaskin hvor du står og hvor du ser, slik at det resulterende bildet på dukken stemmer overens med slik det ville ha vært i virkeligheten. Andre vil derimot se et deformert bilde av muskler, nerver og skjelett.

Hensikten med dette systemet er å gjøre det lettere for studenter å forstå kompleksiteten og anatomien i menneskekroppen, når man både kan ta på noe fysisk og se det fra flere perspektiver.

Se systemet i praksis på YouTube:


(Kilde: DigInfo TV)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen