Nå kan du strømme video i mye bedre kvalitet på YouTube
(Bilde: YouTube Creators)

Nå kan du strømme video i mye bedre kvalitet på YouTube

Gode nyheter for spillentusiastene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google-eide YouTube er selve kongen på haugen når det gjelder videonettsteder, og da er det heller ikke rart at tjenesten stadig oppgraderes for å imøtekomme nye behov. Nå melder YouTube på Creator-bloggen sin at nettstedet gjør et nytt, stort fremskritt.

YouTube har nemlig nå fått støtte for sanntids-strømming av videoinnhold i 60 bilder per sekund, noe som burde være gode nyheter for blant annet spillere som bruker nettstedet til å dele spillingen sin med resten av verden.

Krever HTML5-støtte

Oppgraderingen kommer bare måneder etter at YouTube fikk støtte for avspilling i 60 bilder per sekund. Den nye strømme-bildefrekvensen er foreløpig kun lansert i en prøveversjon, og kan for ordens skyld bare kjøres på HTML5-kompatible nettlesere.

Mange av de mest populære nettleserne er imidlertid HTML5-kompatible, deriblant Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera og Apple Safari.

Når du starter strømmingen på YouTube vil nettstedet kode strømmen i 720p eller 1080p, og på enheter som ikke takler full fart vil YouTube automatisk kjøre strømmen i 30 bilder per sekund.

Støtter også HTML5-avspilling for strømming

Det er først og fremst spillerne som vil dra nytte av den nye, raske bildefrekvensen. I den forbindelse har YouTube samtidig samarbeidet med de to selskapene Elgato og XSplit om nye versjoner av deres respektive strømmeprogrammer Game Capture og Gamecaster, som begge støtter strømming i 60 bilder per sekund.

I tillegg til dette opplyser nettstedet på bloggen sin at YouTube nå også har støtte for HTML5-avspilling for videostrømmer, noe som innebærer at du kan spole tilbake midt i en direktestrøm og deretter spille av videoen i 1,5 eller 2 ganger hastigheten for å ta igjen direktestrømmen. Ifølge YouTube planlegges det enda flere forbedringer av strømmefunksjonen på nettstedet snart.

Det skjedde også en annen stor oppgradering på YouTube nylig: Nå kan du se videoer i 4K-oppløsning og 60 bilder per sekund på nettstedet »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen