Nå kan du strømme hele Steam-biblioteket ditt rett til mobilen eller nettbrettet
(Foto: Valve)

Nå kan du strømme hele Steam-biblioteket ditt rett til mobilen eller nettbrettet

«Steam Link» lanseres til Android og iOS.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Valve kunngjorde tidligere denne måneden at de skulle lansere et par apper som lar deg strømme spill og annet Steam-innhold til Android- og iOS-enheter. Som blant andre The Verge har fanget opp er den ene av appene, Steam Link, nå tilgjengelig til Android i betautgave på Google Play.

Steam Link-appen lar deg strømme spillene du har liggende i Steam-samlingen din på mobilen eller nettbrettet – eller eventuelt til Android- og Apple TV-enheten din.

For at mobilappen skal fungere må enheten du strømmer til være koblet til PC-en eller Mac-en via et felles nettverk på 5 Ghz eller fysisk via Ethernet-kabel. Appen skal ifølge Valve ha støtte for Steam-kontrolleren og andre typer kontrollere på begge plattformer.

  Foto: Valve

Slipper også Steam Video litt senere

Valve har allerede en dedikert Steam Link-boks, som er beregnet på å strømme Steam-spill til en hvilken som helst TV i hjemmet fra en PC, men med den mobile Steam Link-appen er funksjonaliteten altså blitt bærbar.

I tillegg til Steam Link skal Valve også slippe en mobilutgave av Steam Video, som lar deg strømme videoinnhold fra Steam-arkivet på Android- og iOS-enheten over WiFi eller LTE.

Dersom tilbakemeldingene fra kunder tilsier det skal Valve også tilby en offline-modus i Steam Video-appen til mobil. Appen kommer en gang i løpet av sommeren, men har ennå ikke fått en konkret slippdato.

Det er ennå uvisst når Steam Link-appen kommer til iOS-plattformen, da Apple uttalte overfor Variety at denne versjonen fremdeles er under gjennomgang. Når den lanseres skal den visstnok støtte enhver Apple-enhet som kjører iOS 10 eller nyere, og Apple TV med tvOS 10.3 eller høyere.

Valves Linux-baserte spillmaskiner ble ingen suksess »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen