Det tok ikke lang tid: Nå kan du spille Oculus-spill på din HTC Vive
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Det tok ikke lang tid: Nå kan du spille Oculus-spill på din HTC Vive

Reddit-bruker har laget et program som gjør susen.

VR-briller er på full fart inn i det norske markedet. To av de virkelig store gigantene er HTC Vive og Oculus Rift. Hvem av de du velger kan bestemmes av hvilket spill du liker best. Begge har nemlig eksklusive titler som kun kan spilles på den ene plattformen.  

Dette problemet kan nå være løst. En reddit-bruker har nemlig satt seg ned og laget et program som lar deg spille eksklusive Oculus-spill på HTC Vive, melder Sweclockers

Fortsatt på et tidlig stadium 

Forum-brukeren har laget et program ved navn Revive som skal gjøre det mulig for deg å spille Oculus sine VR-spill på HTCs Vive-system. Det betyr blant annet at du kan spille Lucky's Tale og Oculus Dreamdeck-demo, som går for å være blant de mest populære titlene i Oculus sitt bibliotek. 

Likevel er det greit å være oppmerksom på at programmet fortsatt er i en tidlig alfa-versjon, altså er det ikke helt feilfritt. Blant annet har det kommet meldinger om problemer med at bildet kan bli forvrengt. 

Et annet problem er at bevegelseskontrollene til HTC Vive ikke fungerer med spillene fra Oculus. I stedet skal løsningen være å heller bruke en Xbox-kontroller. 

Vil fortsette å forbedre programmet 

Enn så lenge er programmet som sagt i en tidlig versjon, og det er kun de to titlene vi har nevnt ovenfor som har blitt testet med programmet. Dog betyr ikke det at den ikke fungerer med flere spill. Her vil nok antagelig rapportene strømme inn etter hvert som forum-brukerne får prøvd seg frem. 

Mannen bak programmet har uttalt at han kommer til å fortsette med å forbedre programmet, som kun ble startet med for et par uker siden. Målet skal angivelig være å bedre stabiliteten og ikke minst øke støtten for antall spill. 

Flere kaster seg inn i VR-bølgen:
Slik skal Nvidia gjøre teknologien bedre »

(Kilde: Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen