Nå kan du oppdatere Mac-en din
(Bilde: Apple)

Nå kan du oppdatere Mac-en din

Apple ruller ut OS X 10.10.3 med den helt nye Photos-appen.

Oppdatert 8.4. kl 18:45: OS X 10.10.3 har nå dukket opp i Mac App Store i Norge, men siden denne typen utrullinger gjerne skjer gradvis er det ikke sikkert alle får den samtidig.

Da Apple tidligere i år annonserte versjon 10.10.3 av Mac-operativsystemet OS X, var et helt nytt Photos-program en av de viktigste nyhetene. Dette er et nytt bildebehandlingsprogram som vil ta over for dagens iPhoto-programvare. 

Betaversjonen av OS X 10.10.3 har vært tilgjengelig som «public beta» siden begynnelsen av mars, men ifølge Associated Press vil det nye operativsystemet bli tilgjengelig for nedlasting for alle i løpet av onsdag 8. april. Siden vi stort sett snakker om amerikanske tidssoner når det gjelder Apple, kan det bety sent i kveld. 

Photos har i likhet med mange andre gratisprogrammer funksjoner for automatisk forbedring av bilder, samt for å beskjære dem eller justere lysstyrke og kontrast. Men det er også mer avanserte funksjoner som du vanligvis finner i dyrere programvare, som Adobe Lightroom. 

Photos til OS X 10.10.3.
Photos til OS X 10.10.3. Foto: Apple

Frigjør plass på Mac-en

Bilder organiseres automatisk i Photos, blant annet basert på hvor bildene er tatt. Photos kan også automatisk gruppere bilder etter hvilke personer som er på bildene, ved å bruke teknologi for ansiktsgjenkjenning. Og den kan automatisk forstå hvor horisonten i et landskapsfoto er, og rette opp skjeve bilder.

Bilder i full oppløsning lagres i iCloud, og en kopi i lavere oppløsning lokalt på Mac-en. Dermed vil du kunne frigjøre plass på Mac-en – forutsatt at du har nok plass i iCloud.

Vi har testet den nye Mac-en med Force Touch-pekeplate:
Nye MacBook har wow-faktor så det holder »

For å laste ned OS X 10.10.3 med den nye Photos-appen går du til App Store på Mac-en og søker etter oppdateringer.

Apple vil endre strategien for lansering av nye produkter:
Nå kan det bli slutt på køene utenfor Apple-butikkene »

(Kilde: Associated Press)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen