Nå kan du snart dele filer på Facebook
(Bilde: Facebook)

Nå kan du snart dele filer på Facebook

Tar opp konkurransen med Google Drive, Dropbox og Skydrive.

Facebook ser ut til å ville yppe med både Google og Microsoft. Nå er de i ferd med å tilby nettskylagring til brukerne sine, i form av en fildelingsfunksjon i Facebook-grupper. Dermed beveger de seg ut på et felt med kraftig konkurranse fra flere tjenester, som for eksempel Google Drive, Microsoft Skydrive og Dropbox.

Ikke for musikkfiler

Oppdateringen skal allerede være i ferd med å bli rullet ut, og vil bli tilgjengelig på alle grupper. Delingsfunksjonen vil la gruppemedlemmer dele filer med hverandre på 25 MB eller mindre.

Det er imidlertid et par begrensninger. Man kan for eksempel ikke laste opp musikkfiler, og heller ikke kjørbare filer (.exe). Annet enn det er det rimelig fritt fram, ifølge Facebook.

For å hindre at funksjonen vil bli brukt til å spre uanstendig og ulovlige filer, vil brukere kunne rapportere direkte til Facebook hvis de ser noe de tror kan være farlig eller ulovlig.

Fildelingsfunksjonen ble først implementert i de dedikerte skolegruppene på Facebook, som krever at medlemmer har en e-post-adresse som slutter med .edu. Det var en så stor suksess at de nå vil gjøre funksjonen tilgjengelig for alle grupper.

Enkelt, men begrenset

Dermed får vi enda en enkel metode å dele filer med andre, selv om det ikke akkurat kan regnes som en ny måte å sikkerhetskopiere innhold på. Det er ingen form for automatisk opplastning av filer, og heller ingen synkronisering. Det er imidlertid en veldig lett måte å dele små, enkle filer med vennene dine, i et sosialt nettverk du kanskje allerede er medlem.

Det er tross alt allerede mer enn 380 millioner personer som bruker Facebook-grupper, så nedslagsfeltet er ganske enormt for Facebook.

– Det å dele filer med hverandre har vært en av de mest etterspurte funksjonene fra brukerne våre, uttalte en talsperson fra Facebook til nettstedet Mashable.

(Kilde: Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen