SwiftKey for Android. Med Flow-funksjonen kan du skrive ved å bevege fingeren mellom tastene, uten å løfte fingeren fra skjermen.
SwiftKey for Android. Med Flow-funksjonen kan du skrive ved å bevege fingeren mellom tastene, uten å løfte fingeren fra skjermen. (Bilde: SwiftKey)

Nå kan du snart bytte skjermtastatur på iPhone

Disse produsentene er allerede igang med å lage tastaturer til nye iOS 8.

Apple annonserte mandag kveld den neste store oppgraderingen av programvaren til iPhone og iPad – iOS 8. Mens iOS 8 utseendemessig ikke skiller seg så veldig fra dagens iOS 7-versjon, er det en del forbedringer og nye funksjoner under skallet.

Les mer om iOS 8-lanseringen her »

En av de mest kjærkomne nyhetene er at du nå selv kan velge hvilket skjermtastatur du vil bruke på telefonen. I motsetning til med Android har du nemlig inntil nå vært låst til Apples eget tastatur – som riktignok også har fått en del forbedringer med iOS 8. 

Swiftkey kommer

Ett av de mest populære tastaturene på Android heter Swiftkey. I tillegg til et vanlig tastatur har Swiftkey en funksjon hvor du kan skrive raskere ved å bevege fingeren mellom tastene, i stedet for å trykke én og én tast. 

«Vi er glade for at Apple har innsett hvor viktig det er å åpne opp plattformen for tredjeparts tastaturløsninger», skriver to av SwiftKey-grunnleggerne, Ben Medlock og Jon Reynolds, i et blogginnlegg

Over 50 iOS-apper skal fungere med Fleksy. Nå kommer snart et tastatur som skal fungere også i Apples egne apper.
Over 50 iOS-apper skal fungere med Fleksy. Nå kommer snart et tastatur som skal fungere også i Apples egne apper.Foto: Fleksy

Ifølge Swiftkey er tastaturløsningen deres i bruk på mer enn 200 millioner enheter.

«Vi ga en forsmak på vår teknologi på iOS i januar med lanseringen av den gratis notat-appen SwiftKey Note. Kommer vi til å lage et Swiftkey-tastatur til iOS 8? Selvfølgelig. Vi har allerede begynt».

Selskapet sier ingenting om når tastaturet vil være klart.

Swype og Fleksy

Også selskapet Fleksy kommer med en iOS 8-versjon av sitt tastatur, og Engadget skriver at Fleksy allerede har begynt å ta imot registreringer fra de som vil være med på betaprogrammet.

Fleksy har allerede et iOS-tastatur, men det kan ikke brukes i standardappene i iOS. I stedet må du bytte ut tastaturet i enkeltapper med Fleksy-tastaturet. 

For øvrig skal konkurrenten Swype også være igang med å lage et iOS 8-tastatur, skriver Engadget.

Les også: Fleksy tar opp kampen med iOS-tastaturet

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen