Nå kan du slette meldinger du har sendt, så lenge mottakeren ikke har åpnet den allerede.
Nå kan du slette meldinger du har sendt, så lenge mottakeren ikke har åpnet den allerede. (Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Nå kan du slette meldinger du angrer på i Snapchat

Men funksjonen er farlig lett å utnytte for mobbere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Har du sendt en melding du angrer på i Snapchat-appen? Etter den nyeste oppdateringen kan du slette den før vennen din ser hva du skrev. 

Slik gjør du det

For å slette en melding trenger du bare å holde inn på meldingen du sendte, før du får opp et tre valg: Lagre, kopiere eller slette

Trykk og hold på meldingen du vil slette.

Trykker du på «Slett» får du opp et varsel om hva funksjonen fører til. Trykker du OK vil meldingen forsvinne. Tilsynelatende fungerer det bare på tekstmeldinger, og ikke bilder. 

Personen du sender melding til vil fortsatt få beskjed om at en melding er slettet, men vil ikke se innholdet hvis du slettet det før han åpnet opp appen. 

Ikke utelukkende positivt

Som flere nettsteder har påpekt er ikke den nye funksjonen utelukkende positiv. Selv om den er ment for å rette opp skrivefeil eller fjerne en melding du angrer skikkelig på, kan den også brukes for å skjule mobbing. Du kan for eksempel sende truende meldinger til noen, for å deretter slette meldingen så fort den er sett. Dermed sletter du bevisene motparten skulle sitte på.

Det funker heller ikke å lagre meldingen i chatten for motparten for å forhindre at du sletter meldingen. Den eneste måten å beholde meldingen som bevis fremover er dermed å ta skjermbilde av chatten. Gjør dette hvis du opplever noen som truende, så har du bevis i framtiden. 

Rulles ut nå

Funksjonen rulles ut til alle brukere nå, og den bør være tilgjengelig så lenge du har siste versjon av Snapchat-appen. Hvis ikke vil den nok bli tilgjengelig for deg innen noen dager.

Har du lagt merke til at Snapchat ser annerledes ut?
Nylig angret Snapchat seg og gikk tilbake til det «gamle» designet » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen