Nå kan du skjelle ut sjefen – helt anonymt

ER SJEFEN EN DRITTSEKK? Med TellYourBossAnything har du endelig muligheten til å fortelle sjefen hva du egentlig mener om han. (Bilde: Istockphoto)

Nå kan du skjelle ut sjefen – helt anonymt

Tjenesten TellYourBoss passer perfekt for konfliktsky ansatte.

Brenner du inne med noen sannheter du gjerne skulle ha fortalt sjefen til din? Du er garantert ikke alene. Mange frykter at de kan miste muligheten for forfremmelse eller lønnspålegg, dersom de sutrer og klager for mye overfor ledelsen.

Nå finnes det en ny tjeneste som hjelper konfliktsky arbeidere med å få lettet på trykket. TellYourBossAnything.com gjør det mulig å kommunisere anonymt med sjefen.

Meldingene skal være på minimum 100 tegn, og du må opplyse om din e-postadresse og besvare en bekreftelsesmail, før beskjeden blir sendt.

Tjenesten kan brukes både av ansatte og sjefer.
Tjenesten kan brukes både av ansatte og sjefer.Foto: Skjermdump
Denne meldingen ble sendt avgårde fra artikkelforfatteren. Det burde den kanskje ikke ha gjort...
Denne meldingen ble sendt avgårde fra artikkelforfatteren. Det burde den kanskje ikke ha gjort... Klikk på bildet for større versjon. Foto: Skjermdump
Sånn kan det gå.
Sånn kan det gå.Foto: Skjermdump

Virker også motsatt vei

Det er ikke bare sinte lønnsmottakere som kan bruke den kanadiske tjenesten. Dersom sjefen har følelsen av at de ansatte ikke tør å si sin ærlige mening, kan hun, eller han, også bruke programmet til å etterspørre navnløse tilbakemeldinger fra arbeidsstokken.

Godtar ikke sjikane

Det er naturligvis en fare for at TellYourBossAnything blir en kanal for hets og mobbing av forsvarsløse mellomledere. Derfor har utvikleren Happiily lagt inn et filter som sorterer ut noen av de styggeste ordene i språket.

Vi ble kastet ut

Men hva om du skriver på norsk? Er det da fritt fram for uthenging?

Vi testet dette ved å sende en noenlunde sjikanøs melding til Teknofils redaktør (se bildet til høyre). Etter noen timer fikk vi en mail som slo fast at "Your account has been suspended".

Du blir altså pelmet rett ut, hvis skaperne av tjenesten oppdager at du sender trusler eller sjikane.

– Dersom du ikke oppfører deg ondskapsfullt, lover vi til gjengjeld at vi holder identiteten din skjult, sier Tom Williams, den 33-årige grunnleggeren av Happiily til Bloomberg Businessweek.

Brukes til konstruktiv kritikk

TellYourBossAnything ble lansert 30 juli, og ifølge Williams bruker de fleste tjenesten til å komme med konstruktiv kritikk.

Brukere av programmet kan bare se meldinger fra én avsender gratis. Etter det koster det 20 dollar per måned å motta beskjeder fra flere.

Les også: 5 sosiale medier-tabber du ikke bør gjøre på jobb

Hva ville du ha sagt til sjefen din? Diskuter gjerne i forumtråden under saken.

Kilder: Bloomberg Businessweek, ComON

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen