Nå kan du sjekke om iPhonen din er stjålet
Teknofil
(Bilde: Apple/Teknofil.no)

Nå kan du sjekke om iPhonen din er stjålet

Ikke bli lurt av frekke selgere på Finn.no.

Apple har akkurat sluppet en ny funksjon til Find My iPhone-tjenesten, som lar deg sjekke om en iOS-enhet er aktiveringslåst. Det vil altså si at du kan for eksempel sjekke om telefonen du er i ferd med å kjøpe via en anonym selger ikke er låst til noen andre, og du ikke vil kunne bruke den. Det melder 9to5mac.

Sjekk status selv

På en egen underside i Apples iCloud-tjeneste kan du skrive inn en iOS-enhets IMEI-kode eller serienummer, som er unike for hver enkelt enhet. IMEI-koden finner du enten på baksiden av telefonen din, i liten skrift. Koden blir så kryssjekket med Apples database, for å se om aktiveringslåsen er aktivert eller ikke.

Ikke akkurat en funksjon du vil trenge ofte, men hvis du har tenkt å kjøpe en brukt iPhone, iPad eller iPod, bør du titte innom dobbeltsjekke at aktiveringslåsen er skrudd av.

Skulle iOS-enheten faktisk være låst, kommer Apple med en steg-for-steg-guide til hvordan du kan låse den opp. Det innebærer blant annet å kontakte den tidligere eieren, for å be han om å deaktivere låsen. 

Forhindrer ulovlig videresalg

Aktiveringslås på iOS-enheter ble introdusert med iOS 7 i fjor, som en effektiv måte å forhindre videresalg av stjålne enheter. Funksjonen knytter rett og slett IMEI-nummeret til en enhet til Apple ID-en din, og med mindre tyven kjenner til passordet ditt, vil den ikke kunne bli reaktivert med et annet navn. Det gjør også at de ikke kan skru av Find My iPhone-funksjonen eller slette innhold på enheten. 

Frem til nå har tjenesten vært valgfri å bruke, men fra og med iOS 8 blir aktiveringslåsen automatisk aktivert. 

Du kan prøve tjenesten selv på iCloud.com/activationlock

Det kom mye snadder i den nyeste oppdateringen: 
8 ting du kan gjøre i iOS 8 »

(Kilde: 9to5mac)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen