Slik sender du hemmelige meldinger på Facebook Messenger
(Bilde: Facebook)

Slik sender du hemmelige meldinger på Facebook Messenger

Meldingsappen har fått ende-til-ende-kryptering som gjør at selv ikke Facebook kan snoke.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I juli i år meldte vi at Facebook var i ferd med å teste ut ende-til-ende-kryptering i Messenger-appen sin, som skulle legge til rette for snoke-fri kommunikasjon. Nå har Facebook bekreftet overfor nettstedet Wired at krypteringen er rullet ut til alle Messenger-brukere.

Den nye funksjonen er valgfri og kan aktiveres via et eget «hemmelige samtaler»-valg i menyen i Messenger-appen, som tar deg videre til en glidebryter du kan skru av og på.

Idiotsikre samtaler

Facebook startet utrullingen av funksjonen allerede for noen uker siden, og nå skal den altså være på plass for de samtlige av de rundt 900 millioner Messenger-brukerne.

Ende-til-ende-kryptering hindrer alle utenforstående, inkludert Facebook selv eller etterretningsbyråer, i å få innsyn i kommunikasjonen. Meldingene vil ifølge Facebook bare kunne leses på én enhet tilhørende den du kommuniserer med.

Slik ser den hemmelige samtalefunksjonen ut. Trykk for større versjon.
Slik ser den hemmelige samtalefunksjonen ut. Trykk for større versjon. Foto: Igor Kovalchuk/Colourbox, Facebook

De hemmelige samtalene kan altså fritt aktiveres og deaktiveres inne i selve Messenger-appen, og mens man er i en samtale kan man også stille inn hvor lenge hver melding vil være synlig i samtalevinduet, som et ekstra sikkerhetslag. Man kan i tillegg slette alle de hemmelige samtalene sine i etterkant.

Facebook skal nå gjøre det lettere å bruke tjenesten til kjøp og salg: Det skal de gjøre ved hjelp av en helt ny nettmarkedstjeneste »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen