Nå kan du finne VR-videoer på YouTube
(Bilde: Alexandru Nika/Shutterstock.com)

Nå kan du finne VR-videoer på YouTube

Bare se etter Cardboard-ikonet.

For litt siden fikk YouTube støtte for visning av 360-graders videoer, men nå har nettstedet omsider også fått støtte for ekte VR-videoer. Det melder YouTube på sin offisielle blogg.

VR-funksjonaliteten er bygget inn i den seneste versjonen av YouTube-appen til mobil, og retter seg altså naturlig nok mot VR-brillene Google Cardboard, selv om det ikke er noe i veien for å bruke funksjonen på andre, tilsvarende produkter.

Flere videoer klare

Om du har lyst til å sjekke ut den nye VR-funksjon er det allerede lagt ut et knippe VR-videoer på nettstedet, blant annet et klipp relatert til filmserien «The Hunger Games» og en virtuell omvisning i Peru produsert av veldedighetsorganisasjonen TOMS.  

Slik ser VR ut i YouTube-appen.
Slik ser VR ut i YouTube-appen. Foto: Google

Hele den foreløpige listen består imidlertid av 13 videoer. Videoene vil ha et eget Cardboard-ikon som du må trykke på, før du deretter plasserer telefonen i brillene for å oppleve VR-videoene.

Til forskjell fra vanlige 360-graders video baserer VR-videoer seg på den såkalte stereoskopiske effekten, det vil si at to ulike bilder sendes til hvert øye, slik at man oppnår en tredimensjonal effekt, akkurat som i virkeligheten. 

Har lansert egen produksjonsplattform

360-graders videoer baserer seg kun på vanlige, todimensjonale bilder du kan se på i alle retninger, men altså uten den realistiske dybdefølelsen.

YouTubes nye VR-funksjon betyr altså at du heretter også kan begynne å produsere dine egne VR-videoer og dele dem med andre, for eksempel ved help av VR-produksjonsplattformen Jump. Jump er utviklet i samarbeid med GoPro og består blant annet en heftig kamerarigg med 16 GoPro-kameraer plassert i en sirkel

Hvordan ser VR-fremtiden ut? Nå har oppfinneren av Oculus Rift gitt sine synspunkter på saken »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen