Nå kan du se helt spesielle 360-graders videoer på Facebook

Nå kan du se helt spesielle 360-graders videoer på Facebook

I mars kunne vi rapportere at videonettstedet YouTube hadde fått støtte for visning av 360-graders videoer, og nå følger en annen Internett-gigant etter. Kongen av sosiale medier, Facebook, kan nemlig nå også vise 360-graders videoklipp. Det melder selskapet i en pressemelding.

Videoene gjør det altså mulig å bruke musen til å endre perspektiv i videoene, eller stryke med fingrene om du benytter en enhet med berøringsskjerm. På nettbrett og mobiler går det også å simpelthen bevege hele enheten for å kikke rundt.

GoPro blant de første

Blant de første til å kaste seg på den nye løsningen er GoPro. Den kjente actionkameraprodusenten kunngjør i en egen pressemelding at de allerede har begynt å legge ut videoer i 360 grader på sin egen Facebook-side.

Funksjonen gjør det mulig å kikke rundt ved å åbevege hele enheten.
Funksjonen gjør det mulig å kikke rundt ved å å bevege hele enheten. Foto: Facebook

Den første videoen byr på den kjente motocross-utøveren Ronnie Renner i en fartfylt ferd på motorsykkel gjennom ørkenen i den amerikanske delstaten Idaho. Videoen er filmet ved hjelp av det spesielle stativet som selskapet kunngjorde i mai i år.

Dette stativet har plass til seks GoPro-kameraer som altså filmer i alle retninger, og benytter samtidig en spesiell programvare som synkroniserer kameraene automatisk og syr sammen opptakene til en sømløs 360-graders video.

Star Wars-promoer også lagt ut

Ifølge GoPro skal det legges ut flere videoer på Facebook i tiden fremover, som ifølge selskapet blant annet vil by på flere verdenskjente atleter. Fremstående kokker står visstnok også på programmet, som altså gir muligheten til å være med på matlaging i 360 grader.

Flere andre aktører har imidlertid også kastet seg på. På den offisielle Facebook-siden til den kjente filmserien Star War kan man for eksempel finne 360-graders promo-videoer for den kommende Star Wars-filmen «The Force Awakens».

Det er verdt å merke seg at Facebook eier VR-brilleprodusenten Oculus, som er ventet å ha sitt første produkt i ordinært salg i første kvartal neste år. Youtube har lenge hatt støtte for 360-graders video, og løsningen fungerer godt sammen med de enkle VR-brillene Google Cardboard.

GoPro slapp nylig en enda heftigere kamerarigg: «Odyssey» lar deg plassere intet mindre enn 16 GoPro-kameraer i en 360-graders sirkel »

(Via DIY Photography)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen