Så mye må du ut med for å reservere den nye Tesla Roadster
(Tesla)

Så mye må du ut med for å reservere den nye Tesla Roadster

To millioner kroner i depositum for Founders-utgaven.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har i noen måneder vært klart at den originale Tesla Roadster – for tiden kjent for å være solsystemets raskeste bil – skal snekres sammen i en ny og bedre versjon.

Og nå kan vi lese at du kan forhåndsbestille den nye Tesla Roadster i Norge hvis du har drøyt fire hundre tusen kroner liggende.

Å reservere standardmodellen koster nemlig kroner 409 000, står det å lese på bilens norske hjemmeside.

Alternativt kan du, dersom du sitter skikkelig godt i det, gå for den ultimate utgaven kjent som Founder-Series. Men det krever at du blar opp to millioner norske kroner for å reservere et eksemplar.

Ekstrem elbil

  Bilde: Tesla
Nye Tesla Roadster har avtagbart glasstak og plass til fire personer. Bilde: Tesla

Da Tesla i fjor høst dro duken av den nye Roadster-generasjonen var det utvilsomt en og annen hake som ramlet i gulvet. Bilen har fått et batteri på 200 kWh, og dette skal holde til en rekkevidde på imponerende 1000 kilometer.

For å sette dette i et visst perspektiv er det selskapets egen Tesla Model S P100D med sitt 100 kWh batteri som regnes som dagens rekkeviddekonge. Denne er oppgitt til 613 kilometer.

Likevel er det nok snarere den ekstreme akselerasjonen og hastigheten som gjør den nye Tesla Roadster til noe enhver direktør i 40-årskrisa bør ha på ønskelista. Et dreiemoment på 10 000 newtonmeter skal ta deg fra 0 til 100 km/t på 2,1 sekunder, mens toppfarten ganske enkelt er oppgitt til «over 400 km/t».

Ikke engang politiets helikoptre vil klare å holde følge med det.

Men den firhjulsdrevne elbilen er sikkert morsom i vanlig hastighet også, og ettersom den faktisk er utstyrt med fire seter og har avtagbart glasstak er det ingenting i veien for at du kan bruke den når familien skal ut på søndagstur.

På veien i 2020?

  Bilde: Tesla

Hva hjemmesidene ikke sier noe om, er når du kan forvente å se den nye Roadster-generasjonen på veiene. Årstallet 2020 har blitt nevnt, men forsinkelser er ikke akkurat uvanlig i denne industrien.

Et annet spørsmål er hva prislappen til slutt vil ende på. Bilen skal jo konfigureres og eventuelle skatter og avgifter skal regnes inn – og hva politikerne har fått bestemt når kjerra til slutt skal kjøpes er ikke godt å si. Men at den i hvert fall vil koste over to millioner kan du være ganske trygg på.

Sånn sett er det godt å vite at man når som helst kan kansellere reservasjonen og få alle pengene tilbake.

Så ekstrem er den:
Nye Tesla Roadster knuser konkurrentene >>>

(Kilde: Tesla)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen