Nå kan du prøve nye Internet Explorer

IE 11 er sluppet for Windows 7.

Microsofts nyeste nettleser, Internet Explorer 11, vil allerede være bakt inn i Windows 8.1 når det lanseres senere i sommer. Men forrige måned bekreftet Microsoft at nettleseren også gjør sin entre i Windows 7-leieren. Dette kom neppe som noen overraskelse, da nettleserens utbredelse ellers ville fått et skikkelig slag mot baugen. 

Windows 8 har solgt omtrent 100 millioner lisenser, mens Windows 7 med sine 700 millioner brukere er i en helt annen liga. For at utviklere skal få tid til å teste og optimalisere sidene sine i tide til lanseringen, har Microsoft nå lagt ut en utviklerutgave av IE11 på sine nettsider. 

IC666321.
Nye verktøy for utviklere som vil optimalisere sidene sine. Foto: Microsoft.

Denne utviklerversjonen er bare tilgjengelig for brukere av Windows 7 og Windows Server 2008 R2. 

Windows 8.1 prioriteres

Av nyheter i versjon 11 finner vi blant annet utvidede utviklerverktøy som lar utviklere analysere og forbedre responsen til siden sin, og nye verktøy for å inspisere CSS og JavaScript.

Mens IE11 lanseres til både Windows 7 og Windows 8.1, er det tydelig at Microsoft legger mest jobb inn i sitt nyeste operativsystem. IE11 for Windows 7 vil nemlig ikke få de nye sikkerhetsfunksjonene, og Googles SPDY-protokoll vil bli eksklusiv for Windows 8.1 utgaven.

Googles nye protokoll gjør endringer i hvordan datamaskinen henter nettsider fra serverne de ligger på, og støtter blant annet komprimering av en del av denne informasjonen.

Ikke bare nyheter for utviklere

For de av oss som ikke koder selv, men bare nyter andres arbeid, kan IE11 også være verdt en titt. Microsoft lover raskere innlasting av sider, støtte for nye standarder, og WebGL er også på plass. Denne teknologien kan blant annet dekode JPEG-bilder med grafikkbrikken, noe som vil føre til redusert minneforbruk og spart batteri. 

I tillegg støtter IE11 en ny HTML5-funksjon som lar nettleseren jobbe i bakgrunnen med å laste ned sider til datamaskinen, sider den tror du vil klikke på neste gang. Dette vil i mange tilfeller eliminere lastetider totalt, men på bekostning av økt trafikk på nettlinjen din. Med mindre du sitter på mobilnettverk eller oppringt forbindelse vil nok dette bli en av funksjonene man vil legge mest merke til.

Videre er JavaScript-motoren er oppgradert og en forbedret søppelhåndtering er på plass, noe som hjelper maskinen å frigjøre minne ettersom nettleseren ikke har behov for det.

6888.idpfwengsaaf-image2_705x515.
IE11 har i følge Microsoft den beste JavaScript-ytelsen. Foto: Microsoft.

Det nøyaktige lanseringstidspunktet er ikke spikret foreløpig, men i og med at IE11 for Windows 8.1 er planlagt til august, kan man regne med å se Windows 7-utgaven på omtrent samme tid.

Windows 8 brukere må derimot se langt etter IE11, Microsoft regner nemlig med at de aller fleste av disse vil oppgradere til Windows 8.1 hvor nettleseren er standard. Windows 8.1 er som kjent gratis for de som allerede har Windows 8.

Utviklerversjonen for Windows 7 kan lastes ned fra Microsoft sine nettsider.

Mens Microsoft fortsetter å støtte surfeglade Windows 7-brukere, er de ikke like greie mot de spillglade:
Nye spill blir nemlig best i Windows 8.1 >>

(Kilde: ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen