En av de mange statuene hos The Met.
Teknofil
En av de mange statuene hos The Met. (Bilde: Jukatan, CC-ShareAlike)

Nå kan du printe ut statuer til deg selv

Få kunstverk i full størrelse med 3D-printing.

Er du en kunstelsker og vil at mesterverkene skal pryde hjemmet ditt? Mye av verdens kunstverker står trygt plassert på mange av verdens museer, til allmuens store glede. Men hva om du har lyst til å ha kunsten hjemme? Med dette påfunnet blir det mulig (på en måte).

Metropolitan Museum of Art i New York (The Met) gjør det mulig for deg å 3D-printe ut dine egne versjoner av kjente statuer i full størrelse. Den 1. juni ble det arrangert et såkalt «hackaton», hvor kunstnere og hackere kom sammen for å 3D-skanne inn diverse kunstobjekter på museet.

Tilgjengelig fortløpende

Resultatene blir nå gjort tilgjengelig fortløpende på Thingiverse, og her kan hvem som helst laste ned planene for å skrive ut sin egen 3D-modell.

Dette forutsetter selvsagt at du har en kompatibel 3D-printer, og Makerbot er en slik en. Har du rundt 15 000 kroner å avse, kan 3D-printeren og kunstverkene bli dine.

Skann rundt i byen din

Det pågående prosjektet har også ført til det såkalte Capture Your Town-initiativet, hvor Makerbot-samfunnet oppfordrer folk til å gå rundt i gatene i byen sin og 3D-skanne gjenstander i vildens sky. Det kan det bli mange spennende resultater av.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Reproduksjonene blir riktignok ikke like vakre som originalene ennå, men med utviklingen innen 3D-printing vil det ikke være lenge til dette er en realitet.

(Kilder: Makerbot, Thingiverse)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen