Nå kan du oppgradere fjorårets Samsung-TV
(Bilde: Samsuing / Shutterstock)

Nå kan du oppgradere fjorårets Samsung-TV

Boksen som lar deg få en fullverdig 4K-TV har fått norsk pris.

Hver uke kommer det inn en rekke nye produkter i vår prissøketjeneste Prisguide. En av de mest interessante i øyeblikket er Samsungs nye Evolution-kit til selskapets 4K-skjermer 85S9 og F9000-serie – og nå har Evolution Kit-boksen fått en pris her på berget.

Samsung lanserte først sine Evolution Kits i 2012, og dette er en løsning hvor du kan oppgradere TV-en din slik at den blir på sitt mest moderne. Ved hjelp av slike Evolution-kits kan du kjøpe maskinvare som inneholder det nyeste av teknologi og standarder, og var du en av de som kjøpte selskapets nye 9000-serie i 2013, kan du altså oppgradere den med en slik boks.

Les også: Denne boksen gjør TV-en så god som ny »

Blir en fullverdig 4K-TV 

Nå kan du snart oppgradere din F9005-modell fra Samsung.
Nå kan du snart oppgradere din F9005-modell fra Samsung.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Den nye «hjernen» heter Samsung Evolution Kit SEK-2500U, og vil gi din eksisterende 4K-TV en del vesentlige forandringer. Da vi testet en rekke av første 4K-TV-ene som kom på markedet i 2013, manglet de aller fleste av dem ulike standarder for å være en fullverdig 4K-TV.

Ved å kjøpe den nyeste oppgraderingspakken, vil du få standardene og inngangene som Samsungs 9000-serie mangler. Du får blant annet støtte for H.265, den nye videokodeken som omfatter 4K-oppløsningen. Med dette på plass åpnes det muligheter for å se 4K-innhold fra blant annet Netflix, via en egen TV-app som du kan laste ned fra applikasjonsmarkedet til Samsung. 

Samtidig får du støtte for HDMI 2.0, som er det nyste varianten av grensesnittet for overføring av signaler, der du blant annet kan øke antall bilder i sekundet fra 30 til 60 når du ser innhold i 4K. I tillegg vil du få oppdaterte versjoner av andre funksjoner som HDCP og MHL. 

Kjappere og mer moderne 

Ny fjernkontroll er en av tingene som det nye Evolution-kittet inneholder.
Ny fjernkontroll er en av tingene som det nye Evolution-kittet inneholder.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Det nye Evolution-kittet gir deg også en rekke andre oppgraderinger. Blant annet sitter det en kraftigere firekjerners prosessor under panseret, som vil gjøre TV-en raskere i bruk. 

Samsung har også valgt å legge ved sin nye fjernkontroll i pakken med sitt Evolution Kit. Denne fjernkontrollen fungerer mye på samme måten som den du bruker til å kontrollere spillkonsollen Nindento Wii. Du styrer TV-en ved å peke direkte mot skjermen, hvor en prikk dukker opp og viser hvor du treffer.

Enn så lenge har ikke Samsung Evolution Kit SEK-2500U nådd frem til butikkenes lagre, men den har altså fått bekreftet norsk pris – og var du en av mange som bladde opp flere titalls tusen for en 9000-serie i 2013, må du dermed belage deg på å punge ut ytterligere noen tusenlapper hvis du vil oppgradere TV-en slik at den blir en fullverdig 4K-TV.

Du kan også få melding fra Prisguide når SEK-2500U er på lager, eller hvis prisen går ned »

Lurer du på hva som trengs for å kunne se 4K?
Her er listen over hva du trenger (Ekstra) »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen