Nå kan du oppgi posisjonen din i Google Maps på en ny måte
(Bilde: Plus Code)

Nå kan du oppgi posisjonen din i Google Maps på en ny måte

Dette kan bli den nye måten du forklarer posisjonen din i Google Maps.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Å finne frem kan enkelte ganger være vanskelig nok selv om du har adresse og postnummer. Likevel er det enda mer problematisk dersom du skal til et sted som ikke har en adresse, og du må bruke GPS-koordinater for å finne frem. 

Nå kan du ta i bruk en tredje variant i Google Maps for å finne ut hvor du skal. Selskapet har nemlig åpnet for bruk av koder for å finne posisjonen til dit du vil, melder Engadget.

Kan være enklere å huske enn GPS-koordinater

Har du sett episoden når Fleksnes prøver seg som radioamatør, har du fått et godt eksempel på hvor vanskelig det kan være å huske GPS-koordinater. Det å huske såpass mange tall kan fort bli forvirrende. 

Ved å ta i bruk koder i form av Open Location Codes, kan du nå bruke koder i form av tall og bokstaver til å oppgi hvor du befinner deg. 

På denne siden kan du se posisjons-koden din.
På denne siden kan du se posisjons-koden din. Foto: Plus Code

Finnes sider du kan registrere posisjoner 

Du kan nå altså ta i bruk bokstaver og tall for å fortelle hvor du er, men du må også belage deg på å kombinere dette med informasjon om hvilken del av verden du er i form av for eksempel byen du befinner deg. 

For eksempel vil du kunne oppgi posisjonen til Tek.no sine kontorlokaler ved å bare si «7R+9R i Oslo sentrum». Hvis du vil oppgi også by/sted i lokasjonskoden må du bruke den litt lengre formen «9FFGWP7R+9R» (de fem siste tegnene er like). Posisjonskodene er imidlertid mer praktiske for steder som ikke har en gateadresse.

Har du ingen anelse om hva koden din er for stedet du befinner deg, finnes det en side hvor du kan sjekke. Ved å gå inn her kan du finne ut din posisjon og se koden din. 

Har du noen gang lurt på hvordan Mars ser ut i detalj
Les hvordan NASA lar deg zoome inn på planeten »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen