Nå kan du oppdatere til iOS 6.1

Oppdatering gir 4G-støtte for 36 nye mobiloperatører, men foreløpig ikke i Norge.

Apple slapp mandag kveld 6.1-oppdateringen til iOS – operativsystemet som brukes på iPhone og iPad.

Ifølge en pressemelding fra Apple gir oppdateringen LTE-støtte ("4G") til 36 nye operatører på iPhone over hele verden, og 23 på iPad. Telenors dekningssjef Bjørn Amundsen bekreftet allerede i oktober i fjor at de kom til å bygge ut 4G-nettet på 1800 MHz, som iPhone 5 støtter – men at de etter at de i høst åpnet 4G-nettet for bruk på mobiltelefoner også var avhengig av en oppdatering i Apples programvare for at det skal fungere.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.Foto: Telenor

Dessverre står ikke Norge på listen over land som ifølge pressemeldingen har fått 4G i den siste 6.1-oppdateringen.

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, forteller at 4G på iPhone i Norge vil komme senere en gang i 1. halvår. Telenor fikk før jul på plass det som heter CS fallback, som gjør at mobiltelefonen kan veksle mellom 4G og 3G når det kommer tale. 

– Så må vi åpne 4G-nettet på 1800 MHz i enkelte byer og tettsteder. Hvilke dette er, ønsker jeg å holde tett inntil brystet inntil videre. Men dette er ikke et nett kun for iPhone, det er nettet som gjør at iPhone 5 også virker på 4G der vi åpner nettet. Samtidig vil det også gi bedre dekning, spesielt innendørs, forteller Amundsen.

Han sier at de er i en kontinuerlig dialog med Apple, og at det vil komme ytterligere en oppdatering til iOS etter at Telenor har åpnet sitt 4G-nett på 1800 MHz.

Forbedringer i talestyring

I tillegg til utvidet 4G-støtte inneholder 6.1-oppdateringen også blant annet mulighet til å bruke talestyringstjenesten Siri til å kjøpe kinobilletter i USA via Fandango, samt at iTunes Match-abonnenter kan laste ned enkeltsanger til sine iOS-enheter fra iCloud (Match er ikke tilgjengelig i Norge ennå). Siri skal også støtte flere språk.

Det har også kommet en ny funksjon som lar deg nullstille "annonseidentifikatoren", som kontrollerer hvordan nettsurfingen din deles med annonsører. Ved å gå inn på Innstillinger -> Generelt -> Om -> Annonser kan du nå nullstille annonseidentifikatorer og eventuelt begrense muligheten for annonsesporing.

Du laster ned iOS 6.1 ved å velge Innstillinger -> Generelt -> Oppdatering.

Les også: – iPhone 5 får 4G i Norge og Telenor åpner 4G for mobiltelefoner

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen