(Bilde: Zalman)

Nå kan du omsider få tak i denne vannkjøleren

Konseptet har blitt til virkelighet.

Under årets CES-messe i Las Vegas fikk vi en smakebit av Zalmans kommende vannkjølingskonsept, som først og fremst vakte vår interesse ved å tilby en spennende design. Nå har konseptet tatt steget videre, og er på vei inn i butikkhyllene, melder PCPer.

Det nye vannkjølesystemet har fått navnet The Reserator 3 Max, og er en tungvekter med sine 897 gram. 

Utradisjonell design 

Zalman Reserator 3 Max.
Zalman Reserator 3 Max.Foto: Zalman

I motsetning til tradisjonelle vannkjølere byr Zalmans nye modell på et nytt og mer spektakulært utseende, der viften og radiatoren er smidd sammen på en ny måte.

The Reserator 3 Max har to spiralradiatorer som er fylt med det selskapet kaller «nanofluid», som kort fortalt er små partikler blandet i kjølevæsken. Begge radiatorene kjøles ned av en 120 millimeter stor vifte. Denne viften reguleres automatisk, mellom 1000 og 2200 omdreininger per minutt, og avgir alt fra 18,9 til 36,7 dBA støy ettersom hvor mye viften må jobbe. Det er også mulighet for å hekte på en vifte til, dersom du trenger enda bedre kjøleegenskaper.

Selve kjøleblokka er laget i ren kobber, som har mikroskopiske riller i seg som vannet strømmer over. Kjøleren festes enkelt til prosessoren, og inneholder også selve pumpa til systemet. Denne skal ifølge Zalman klare å sirkulere rundt 90 liter vann i timen. Dimensjonen på kjøleblokka er 70 x 85 x 37 millimeter.

Klar ut av esken 

Zalman Reserator 3 Max .
Zalman Reserator 3 Max .Foto: Zalman

The Reserator 3 Max kommer klar til bruk rett ut av esken, med alt av slanger, kjøleblokk, pumpe og radiator ferdig montert. Du slipper også å streve med å få kjølevæsken fylt på, for den er også allerede på plass fra fabrikk.

Zalman The Reserator 3 Max vil, med en oppgitt kjøleeffekt på 400 watt, kunne takle alle nye prosessorer. Kjølesystemet er for tiden i salg i britiske butikker, og koster 83,33 pund, men når den kommer til Norge er foreløpig ukjent.

 

All kjøling trenger termisk pasta for å gi best resultat
Og det er helt utrolig hva du kan bruke som pasta »

(Kilde: PCPer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen