Nå kan du levere lekser direkte i iTunes U
Teknofil
(Bilde: Apple/Shutterstock/montasje)

Nå kan du levere lekser direkte i iTunes U

Det betyr også at du kan få karakterer på nettkursene.

Apples undervisningsapp iTunes U er virkelig et fantastisk hjelpemiddel for deg som er nysgjerrig og kunnskapstørst. Her får du tilgang til forelesninger og undervisningsmateriell fra en rekke universiteter og høyskoler fra hele verden – inkludert noen norske – helt gratis. Enkelte ungdomsskoler og videregående skoler har også tatt i bruk iTunes U.

Nettundervisningen foregår på iPad-en eller iPhone-en din. I den nye oppdateringen til iTunes U (3.0), har appen fått støtte for blant annet innlevering av kursoppgaver, karaktersetting og private diskusjoner med instruktøren. Dermed går undervisningsplattformen fra å  være et passivt selvstudium til å ligne et fullverdig nettkurs.

Foreløpig fungerer de nye funksjonene kun på iPad – ikke iPhone.

Gjør det enklere for læreren

Slik ser klasseoversikten til kurslederen ut.
Slik ser klasseoversikten til kurslederen ut. Foto: Apple

Med iTunes U 3.0 får kurslederen et verktøy som skal gjøre det enkelt å samle inn oppgaver, dele kursmateriell, svare på spørsmål fra studentene og ikke minst sette karakterer. Undervisningsappen støtter blant annet bilder, videoer og PDF-filer, og kan knyttes sammen med andre iPad-apper.

Kursene kan entes gjøres åpne eller lukkede. Dersom læreren velger et lukket kurs, må studentene melde seg på med kode. Åpne kurs som skal gjøres tilgjengelig og søkbar i iTunes U, krever at læringsinstutisjonen har en offentlig profil.

Les mer om fremgangsmåten for å lage kurs hos Apple.

Det virker som om Apple selv ser for seg at nye iTunes U skal kunne brukes som et undervisningsverktøy i alle slags skoleklasser. Det forutsetter naturligvis at samtlige elever har tilgang til en iPad.

Apple-diplom på CV-en?

Men hva med deg som har bare brukt appen for å få litt faglig påfyll? Tidligere har du kunnet følge nettkurs via iTunes U, men det har ikke vært godt for noe annet enn personlig utvikling. For eksempel har du hatt muligheten til å følge en forelesning i filosofi fra Yale University, men det ville neppe falt deg inn å skrive at du hadde fullført et Yale-kurs på CV-en din. Det ville virket useriøst, fordi du faktisk ikke har levert noe som kunne bevise at du har fulgt undervisningen.

Dette kan muligens være i ferd med å endre seg nå. Det spørs vel om verdens toppuniversiteter åpner sine kurs for alle på iTunes U, men det er ikke helt utenkelig at andre kan være villig til å gjøre det. Flere høyskoler og universiteter tilbyr jo allerede såkalte MOOC-kurs (Massive Open Online Classes), hvor du som regel får et bevis på at du har bestått.

Se etter denne logoen på iPad-en din.
Se etter denne logoen på iPad-en din.

Et kursbevis eller et diplom fra Apple kunne kanskje vært på sin plass også? Med en kursleder som retter oppgaver og gir karakterer, vil antagelig disse nettkursene få litt høyere status enn de har i dag.

iTunes U ligger forhåndsinstallert på alle iPhone-er og iPad-er. Det finnes også en Mac-versjon.

Apple vil fjerne iPad-passord i klasserommet
Snart slipper lærerne å lage Apple ID-er »

 (Kilde: Apple)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen