Nå kan du laste ned selvbyggerpakken
(Bilde: Google)

Nå kan du laste ned selvbyggerpakken

Google har lansert utviklerpakken for Project Ara.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google har offisielt lansert utviklerverktøyet Module Developers Kit for Project Ara, som er Googles hobbyprosjekt for å gi mobilbrukerne mulighet til å skreddersy sin egen telefon.

Vi snakker altså ikke om et utviklerverktøy for programmering men for å designe en mobiltelefon. Du skal kunne velge komponenter og disse settes sammen som byggeklosser, og på den måten blir det også enkelt å oppgradere komponenter senere.

Viser hvilke kombinasjoner som er mulig

Module Developers Kit, som får versjonsnummer 0.10, skal gi innsikt i hvordan designprosessen skal foregå, og forteller noe om hvilke indre moduler, som kalles endos, og hvilke indre skjelett, endoskjelett, som passer sammen for å få en fullverdig mobiltelefon. Ut ifra dette kan du få en Ara-telefon i tre forskjellige størrelser.

Vi snakker om en veldig tidlig versjon som først og fremst avdukes for at omverdenen skal får mulighet til å gi tilbakemeldinger, og du kan ikke bestille mobilen din med det aller første. Målet er at Module Developers Kit-versjonen som kommer i slutten av 2014 skal være elegant, fleksibel og komplett, ifølge Google.

Module Developers Kit kan lastes ned fra de offisielle Project Ara-nettsidene »

(Kilder: projectara.compcmag.com, cnet.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen