Nå kan du laste ned hele søkehistorikken din fra Google
(Bilde: Twin Design/Shutterstock.com)

Nå kan du laste ned hele søkehistorikken din fra Google

Google lanserer ny funksjon for deg som er usikker på om historikken din tåler dagens lys.

De fleste av oss bruker søkemotoren til Google mange ganger hver eneste dag, og det er en tilnærmet umulig oppgave å holde styr på alt man søker etter. Google har riktignok gitt brukere muligheten til å kikke på søkehistorikken på nettet, men nå har selskapet lansert en ny funksjon som gir enda bedre oversikt.

Som blant andre Cnet har fått med seg har Google nemlig nå gjort det mulig å laste ned søkehistorikken din på PC-en. Selskapet ser ikke ut til å ha kunngjort nyheten offisielt, men i stedet ble den oppdaget av den uoffisielle bloggen Google Operating System.

Dette er vinduet som møter deg dersom du ønsker å laste ned søkehistorikken din.
Dette er vinduet som møter deg dersom du ønsker å laste ned søkehistorikken din. Foto: Google

Kopieres til Google Disk

Google skal ha begynt med testing av funksjonen  allerede i fjor, men nå skal den altså være tilgjengelig for alle. Funksjonen finner du i tannhjul-menyen på høyre side på søkestatistikk-siden hos Google

Ved å trykke «last ned» i menyen får du opp et vindu med beskjed om å opprette et eget arkiv hvor søkeloggdataene vil bli lastet ned til Googles nettskytjeneste Google Disk. Om du velger å opprette arkivet vil Google gi deg beskjed når dataene er klare for nedlasting. Kopien av søkedataene vil legges i Takeaway-mappen i Google Disk.

– Vær forsiktig

Derfra kan du altså laste ned dataene på PC-en din, eller eventuelt andre enheter. Siden det er snakk om sensitive data anbefaler Google sterkt å ikke laste ned søkedataene dine på offentlige datamaskiner, og også å benytte tostegsverifikasjon på Google-kontoen for å hindre at uvedkommende får tilgang til dataene.

Google skriver på hjelpesiden for nedlasting av søkehistorikk at funksjonen gir deg tilgang til dataene dine til enhver tid, uansett hvor du er, som altså indikerer at det er praktiske årsaker bak innføringen av nedlastingsfunksjonen. Google selv har som sagt ikke kommet med offisielle uttalelser.

Google endrer stadig på søkealgoritmen sin: Nå vil selskapet «straffe» nettsider som ikke er optimalisert for mobiltelefoner » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen