Nå kan du lage dine egne apper til LGs smart-TV-er
(Bilde: LG)

Nå kan du lage dine egne apper til LGs smart-TV-er

Slipper utviklerverktøy til WebOS.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter en litt nølende start har LG sitt operativsystem for smart-TV-er, WebOS, nå begynt å bli skikkelig modent. Tidligere i sommer testet vi den første WebOS-baserte TV-en, og vi lot oss definitivt overbevise av det kjappe, responsive brukeropplevelsen.

Nå tar LG operativsystemet ett hakk videre, og lanserer et utviklerverktøy for WebOS til alle og enhver. Verktøyet skal visstnok gjøre det enkelt å lage apper til TV-ene deres, og for å gjøre det lett å komme i gang lanserer de samtidig en egen nettside med informasjon og guider for utviklere.

Lar deg emulere TV-miljø på PC-en

Det nye utviklerverktøyet inkluderer blant annet en TV-emulator, som åpner for å emulere WebOS-miljøet rett på datamaskinen din. Dermed vil det gå an å teste appene man lager uten å ta omveien innom en fysisk LG-TV; og teknologien bak skal følge alle de gjeldende web-standardene som HTML5, CSS og JaveScript.

– Å hjelpe utviklere med å lage apper som er optimaliserte for våre TV-modeller er svært viktig for oss. Når det ikke finnes en dominerende standard for smarte TV-er i bransjen er det vår høyeste prioritet å utvide webOS-økosystemet, sier Lorraine Bayram, Nordisk smart-TV-spesialist hos LG, i en pressemelding.

På nettsiden har selskapet også lagt inn tips og triks til utviklere, eksempel-apper og forskjellige guider. De har også laget innføringsguider som skal la selv nybegynnere på WebOS komme i gang med app-makeri til deres TV-er.

Vi har testet LG 55LB870V, deres første TV med WebOS:
Endelig en smart-TV som er kjapp »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen