Nå kan du lage din egen Street View
Teknofil
(Bilde: DIY Streetview)

Nå kan du lage din egen Street View

Med dette utstyret kan du mekke ditt eget 360-graders kart.

Google Street View er en enormt populær tjeneste som lar deg utforske steder verden rundt fra gateplan.

Den interaktive karttjenesten i 360 grader tilbyr vanligvis synsvinkler fra bilveier, men har i de siste årene også begynt å kartlegge parker, flyplasser, butikker, Amazonas og verden under vann. De største byene i Norge er også rimelig godt dekket.

Det er likevel langt fra alle steder i verden som har blitt kartlagt ennå, og de som klør i fingrene etter å lage sine egne utgaver av Street View kan nå sjekke ut kamerasystemet DIY Streetview.

28 megapikslers kamera

DIY Streetview er en pakke skapt av et tysk selskap, og består av et kamerafeste til kjøretøy, en ryggsekk for fotografering til fots, programvare for bildebehandling, diverse tilbehør og sist, men ikke minst, kameraet.

Streetview-kameraet tar et 28 megapiksler stort bilde hvert andre sekund, mens resten av systemet benytter seg av en GPS og sensor for å orientere seg. Batteriet skal vare i rundt seks timer – noe som burde gi deg nok av tid til å kartlegge nabolaget.

Bildene du samler inn og behandler kan bli sett gjennom Googles spesialtilpassede Street View-API, eller programmeringsgrensesnitt. 360-kartet kan deretter settes inn i enhver nettside.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Sjekk ut nettsiden til dette prosjektet på DIY-Streetview.com. For å vite pris og tilgjengelighet, må du kontakte bakmannen Jan Martin direkte via e-post.

Dersom du bestemmer deg for å kartlegge verden, så pass på hva du fotograferer. Se hva Google fikk erfare:

(Kilde: Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen