Chrysler tilbyr trådløs lading av smarttelefonen i bilen

Teknofil Nå kan du lade mobilen trådløst i bilen

Chrysler tilbyr trådløs lading av smarttelefonen i bilen

Bilgigant først ute med nyttig teknologi.

Tenk deg at du er ute på langtur med bilen, og midtveis finner du ut at batteriet på smarttelefonen snart går ut! Frykt ikke, for snart kommer det trådløse mobilladere til bruk i biler.

Bilprodusenten Chrysler står bak den nyttige innretningen, som tar opp et viktig problem i forhold til trådløse ladere. Denne teknologien har vært utviklet i årevis, men har nesten alltid vært bundet fast til hjemmet eller på kontoret – og ikke der du trenger den mest: Når du er ute på farten.

Enkel i bruk

Det trådløse ladingssystemet er utviklet av Chryslers Mopar-avdeling, og du plasserer enkelt og greit mobilen på "ladematten", som deretter sørger for at den får sårt tiltrengt strøm.

Størrelsen på laderen er 210 x 241,3 x 82,5 mm og befinner seg mot bunnen i bilens dashbord. Det innebygde ladenettet blir aktivert når en batteribasert mobilenhet – som din iPhone, Android-telefon eller MP3-spiller – plasseres oppå den. Enheten må plasseres i en spesialbygd beholder som følger med systemet for at ladingen skal fungere.

Selve ladingen begynner først når bilen starter.

WiFi og bilapper

Mopar har tidligere stått bak muligheten for at sjåføren kan lage et aktiveringspunkt for WiFi inne i bilen, og var de første som introduserte apper med bilinformasjon for smarttelefoner.

Den trådløse laderen gjør sin entré med den kommende Dodge Dart som dukker opp i andre kvartal av 2012 i USA, og prisen på systemet vil være på 200 dollar, eller 1160 kroner. Prisen vil eventuelt bli dyrere i Norge.

Se videoen nedenfor som presenterer teknologien:


(Kilde: Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen