Et lite knippe av Apple II-titlene som nå er tilgjengelige.
Et lite knippe av Apple II-titlene som nå er tilgjengelige. (Bilde: Skjermdump/Internet Archive)

Ta tidsmaskinen tilbake til 70-tallet og prøv 500 sjeldne Apple II-titler

Internet Archive slår til igjen.

Internet Archive er navnet på et digitalt «bibliotek» som siden oppstarten har lagt ut masse spill og programmer fra gamle dager, hvorav mange kan kjøres rett i nettleseren. Sist gang vi meldte om nettsiden var i februar, da de la ut 1000 Windows 3.1-programmer- og spill. Nå er det for alvor Apple sin tur.

bloggen sin melder Internet Archive nemlig at de har reddet hele 500 Apple II-programmer fra glemselen, og ikke hvilke som helst titler heller. 

Sjeldne juveler

Samlingen kalles «4am Collection» og består av titler som er sporet opp av personene bak Twitter-kontoen «4am», som spesialiserer seg på å bevare gamle spill og programmer av den typen som gjerne er vanskelig å oppdrive.

Har du hørt om denne tittelen?
Har du hørt om denne tittelen? Foto: Internet Archive

Mange av Apple II-titlene i den nye samlingen er med andre ord relativt sjeldne og obskure, selv om flere av dem antakelig også er gjenkjennelige for dem som måtte ha vært i besittelse av en Apple II-maskin i gamle dager.

Kjøres i nettleseren

Spillene og programmene kan altså kjøres direkte i nettleseren, uten behov for å installere emulator-programvare, og man finner også massevis av teknisk informasjon om arbeidet som lå bak hver tittel for å gjøre dem tilgjengelige.

Apple II var en 8-bits hjemmedatamaskin som ble først lansert i 1977, og som ble solgt frem til 1981. Den var designet av Apple-medgrunnleggere Steve Wozniak, og var det første forbrukerproduktet som selskapet slapp på markedet. Den originale utgaven hadde en prosessor på 1 Mhz, 4 KB minne og brukte kassetter til å laste programmer. 

Om du har lyst til å krydre hverdagen med litt Apple-nostalgi er det bare å svippe innom den nye samlingen hos Internet Archive.

Det finnes også et Internett-arkiv for gamle virus: Slik så de ondsinnede programmene ut før i tiden »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen