Et lite knippe av Apple II-titlene som nå er tilgjengelige.
Et lite knippe av Apple II-titlene som nå er tilgjengelige. (Bilde: Skjermdump/Internet Archive)

Ta tidsmaskinen tilbake til 70-tallet og prøv 500 sjeldne Apple II-titler

Internet Archive slår til igjen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Internet Archive er navnet på et digitalt «bibliotek» som siden oppstarten har lagt ut masse spill og programmer fra gamle dager, hvorav mange kan kjøres rett i nettleseren. Sist gang vi meldte om nettsiden var i februar, da de la ut 1000 Windows 3.1-programmer- og spill. Nå er det for alvor Apple sin tur.

bloggen sin melder Internet Archive nemlig at de har reddet hele 500 Apple II-programmer fra glemselen, og ikke hvilke som helst titler heller. 

Sjeldne juveler

Samlingen kalles «4am Collection» og består av titler som er sporet opp av personene bak Twitter-kontoen «4am», som spesialiserer seg på å bevare gamle spill og programmer av den typen som gjerne er vanskelig å oppdrive.

Har du hørt om denne tittelen?
Har du hørt om denne tittelen? Foto: Internet Archive

Mange av Apple II-titlene i den nye samlingen er med andre ord relativt sjeldne og obskure, selv om flere av dem antakelig også er gjenkjennelige for dem som måtte ha vært i besittelse av en Apple II-maskin i gamle dager.

Kjøres i nettleseren

Spillene og programmene kan altså kjøres direkte i nettleseren, uten behov for å installere emulator-programvare, og man finner også massevis av teknisk informasjon om arbeidet som lå bak hver tittel for å gjøre dem tilgjengelige.

Apple II var en 8-bits hjemmedatamaskin som ble først lansert i 1977, og som ble solgt frem til 1981. Den var designet av Apple-medgrunnleggere Steve Wozniak, og var det første forbrukerproduktet som selskapet slapp på markedet. Den originale utgaven hadde en prosessor på 1 Mhz, 4 KB minne og brukte kassetter til å laste programmer. 

Om du har lyst til å krydre hverdagen med litt Apple-nostalgi er det bare å svippe innom den nye samlingen hos Internet Archive.

Det finnes også et Internett-arkiv for gamle virus: Slik så de ondsinnede programmene ut før i tiden »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen