Yota har to skjermer - en "vanlig" på framsiden og en e-ink-skjerm på baksiden.
Teknofil
Yota har to skjermer - en "vanlig" på framsiden og en e-ink-skjerm på baksiden. (Bilde: Yota Devices)

Nå kan du kjøpe YotaPhone 2

Den nye, toskjermede mobiltelefonen er kommet i salg.

Yota Devices har du sannsynligvis ikke hørt om, og skal man tro The Next Web er det en god grunn til det. Hittil har produsenten kun hatt én telefon i salg, YotaPhone, og den var ifølge nettstedet ikke noe særlig tess. Den var imidlertid svært spesiell, i og med at den i tillegg til en vanlig mobilskjerm hadde en skjerm med elektronisk blekk på baksiden.

Nå er oppfølgeren YotaPhone 2 lagt ut for salg, og den er ifølge samme nettsted, The Next Web, en svært mye bedre telefon.

Nedgradert kamera

Som vi skrev om da telefonen ble avduket, vil YotaPhone 2 få en 5-tommers AMOLED-skjerm på 1920 x 1080 piksler foran, og en 4,7-tommers e-ink-skjerm (elektronisk blekk) på 960 x 540 piksler på baksiden. Sistnevnte skrur seg aldri av, og gir lett tilgang til varsler, klokke, vær og mange andre ting. Den kan også brukes som en helt vanlig skjerm, men da i svart-hvitt. Fordelen med dette er at denne skjermen er svært strømsparende.

Slik ser de to skjermene ut. Bruker du utelukkende bakskjermen til å lese en bok, vil batteriet holde i imponerende 100 timer, ifølge selskapet selv.
Slik ser de to skjermene ut. Bruker du utelukkende bakskjermen til å lese en bok, vil batteriet holde i imponerende 100 timer, ifølge selskapet selv.Foto: Yota Devices

Allikevel burde du nok tenke deg om to ganger før du spiller spill eller ser video på den for å spare strøm. Da vil den nemlig trekke mer strøm enn hovedskjermen, på grunn av oppdateringshastigheten.

Ellers får du en firekjernet Snapdragon 800-prosessor klokket til 2,2 GHz til å drive herligheten, 2 GB minne (RAM) og 32 GB lagringsplass. Minnekort støttes ikke. Batteriet er på 2550 mAh, og vekten er på 140 gram. Frontkameraet er på 2 megapiksler, men merkelig nok er hovedkameraet nedgradert fra 13 megapiksler på forrige modell til 8 i YotaPhone 2.

Utsalgsprisen blir på 699 euro, eller vel 6 000 kroner. På YotaPhones nettsider er Norge fortsatt ikke nevnt spesifikt, mens naboene våre i Sverige og Danmark har egne undersider, hvor telefonen kan bestilles. 

Det finnes mange bruksområder for elektronisk blekk: 
Denne smartklokken koster 300 kroner! »

(Kilde: The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen