Nå kan du kjøpe Jolla-telefonen
Teknofil
(Bilde: Jolla/Youtube.)

Nå kan du kjøpe Jolla-telefonen

Selges gjennom en dedikert nettbutikk i hele Europa.

Det er en stund siden noen tidligere Nokia-ansatte bestemte seg for å bryte ut seg for å videreføre det skrinlagte operativsystemet MeeGo. Ut av dette har de fått et nytt operativsystem, Sailfish OS, som de har puttet inn i en ganske nyskapende smartmobil.

Denne smartmobilen heter ganske enkelt "Jolla", akkurat som selskapet selv. Nå har de lansert den i Europa gjennom en dedikert nettbutikk. Vil du ha den må du ut med den nette sum av 399 euro, hvilket tilsvarer omtrent 3400 norske kroner. Legg til et par hundrelapper for både frakt og toll, så nærmer du deg en eksakt norsk pris.

Med telefonen følger som sagt Sailfish OS, et mer eller mindre friskt pust i OS-verdenen. Operativsystemet baserer seg i stor grad på sveipebevegelser, og ser litt ut som en modifisert utgave av Android. Og dette er ikke det eneste Android-relaterte med dette operativsystemet, for du kan nemlig kjøre et godt utvalg Android-apper i Sailfish OS. Dette løser et problem mange andre operativsystemer har slitt med, nemlig apputvalg.

Leveringstid over jul

Telefonen har en beregnet leveringstid på 4 uker akkurat nå, så den rekker ikke å være den harde drømmepakken under treet i år, men kan bli en super nyårsgave for den tekno-interesserte i hjemmet.

Det finnes også andre små operativsystemer:
Finn ut mer om Firefox OS eller Samsungs nye Android konkurrent! 
»

(Kilder: Jolla, Thenextweb, GSMarena)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen