Nå kan du kjøpe fotograflegendens berømte Leica
(Bilde: Leica)

Nå kan du kjøpe fotograflegendens berømte Leica

Holder spesialauksjon i anledning 100 års-jubileet.

I år er det 100 år siden det første Leica-kameraet så dagens lys og i den anledning slår den tyske kameraprodusenten ikke uventet på stortromma.

Jubileet feires nå med en spesialauksjon, der over 100 «sjeldne skatter fra alle epoker av den tekniske utviklingen i Leitz’ historie» vil gå under hammeren.

Flesk til salgs

Skal det være en demonstrasjonskoffert?
Skal det være en demonstrasjonskoffert?Foto: Leica

Det var i 1913 at Oscar Barnack designet Ur-Leica, det første kameraet i en mer hendig størrelse. Barnack led nemlig av en dårlig rygg og savnet noe lettere å bære på. Året etter ble kameraet satt i produksjon og resten er historie.

Denne uken går over 100 gjenstander fra Leica-historien altså under hammeren.

Blant annet fotograflegenden Henri Cartier-Bressons sorte Leica M3 fra 1960. Dette kameraet brukte Cartier-Bresson fra 1960 til cirka 1968, og han har også merket kameraet med initialene sine på innsiden av lokket. Det anslås at kameraet vil gå for mellom 40 000 og 50 000 euro.

En annen gjenstand bemidlede Leica-fans kan by på er Elliott Erwitts Magnum-pressebevis. Pressebeviset er signert av Robert Capa, den velkjente fotografen som var med å starte det nå svært så berømte fotobyrået

 – Når jeg ser på kortet i dag er det vanskelig å se for meg at noen ville ta den avbildede personen, meg, alvorlig, ettersom jeg ser ut som om jeg er sånn cirka 12 år gammel, sier 85 år gamle Erwitt til auksjonshuset.

Pressebeviset auksjoneres bort sammen med et Leica MP som har navnet Elliott Erwitt gravert på, og forventes å gå for mellom 30 000 og 35 000 euro.

Hva skjuler boksen?
Hva skjuler boksen?Foto: Leica

En rekke andre gjenstander, inkludert diverse spesialutgaver av kameraene, demonstrasjonsutstyr, optikk og sjeldne bilder går også under hammeren denne helgen. Leica hinter også til et «hemmelig» Leica-kamera, en spesialutgave i forbindelse med hundreårsjubileet.

Har du penger til overs er det hos Westlicht selve auksjonen vil finne sted.

Åpen dag

Dersom du befinner deg i nærheten av den tyske byen Wetzlar kan du også nå på lørdag ta turen innom Leitz Park, som offisielt blir åpnet denne uken.

Der inviteres besøkende til å gjenoppleve 100 år med Leica-historie gjennom ulike utstillinger, samt å få et innblikk i selskapets produksjonsmetoder.

Hvor kom egentlig de speiløse systemkameraene fra? Det startet med en Leica »

(Kilde: Amateur Photographer)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen