Nå kan du kjøpe den råeste Snapdragon-telefonen
(Bilde: Qualcomm)

Nå kan du kjøpe den råeste Snapdragon-telefonen

Ment for utviklermarkedet, men tilgjengelig for alle.

Qualcomm har nå sluppet en utviklerplattform basert på den nye Snapdragon 810-systembrikken, som vil finne veien inn i neste års kraftigste mobiltelefoner og nettbrett. Utviklerplattformen er tilgjengelig både som smarttelefon og nettbrett.

Dette er altså på mange måter morgendagens produkter, selv om de altså er mulige å skaffe nå. Snapdragon 810 i andre enheter blir neppe veldig utbredt før en gang mot sommeren 2015.

Foto: Qualcomm

Systembrikken er åttekjernet monster med 64-bits dataprosessering. Den består av fire ARM Cortex-A57- og fire ARM Cortex-A53-prosessorkjerner, noe som skal gi en voldsom datakraft i forhold til tidligere mobilprosessorer.

Solid maskinvare på innsiden

I tillegg til den rene prosessorytelsen har Snapdragon 810 fått en ny og bedre grafikkprosessorkrets, nemlig Adreno 430. Denne skal ifølge Qualcomm ha 30 prosent råere ytelse enn Adreno 420 som vi fant i Snapdragon 805, samt støtte for UHD-oppløsning.

Telefonen har en panelstørrelse på 6,2 tommer og en oppløsning på 2560 ganger 1600 piksler. Frontkameraet støtter opptil 13 MP, og kan i tillegg ta opp i full HD med 120 bilder i sekundet.

Foto: Qualcomm

Videre kommer den med fire gigabyte systemminne (RAM) basert på LP-DDR4-standarden, altså en minnetype som trekker ekstra lite strøm. Batteriet har en kapasitet på 3020 mAh og støtter Qualcomms QuickCharge 2.0, noe som innebærer at du kan lade batteriet opp til 60 prosent på 30 minutter.

Nettbrettet har på sin side den tradisjonelle skjermstørrelsen på 10,1 tommer, med en oppløsning på voksne 3840 ganger 2160 punkter. Også denne har fire gigabyte med LP-DDR4-minne sammen med Spapdragon 810-prosessoren.

Prisen er satt til 799 amerikanske dollar for telefonen, og 999 dollar for nettbrettet. Direkte i norske kroner snakker vi om rundt 5500 og 6800 kroner, men det er uten moms.

Snapdragon 810 er den kraftigste systembrikken Qualcomm har laget:
Her kan du lese mer om den »

(Kilde: GSM Arena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen