Nå kan du inhalere vodka-shots!
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Nå kan du inhalere vodka-shots!

Kan Vapshot erstatte øl-bongen i USA?

Den norske drikke(u)kulturen går til dels ut på at man skal drikke så mye som mulig, for å bli «drita full». Glem lykkepromille, brisen pluss, eller bare det å nyte et lite glass til god mat eller godt selskap – sånt må du gjerne lenger ned på kontinentet med.

I USA handler det derimot mer om å drikke så lite som mulig, men samtidig prøve å bli beruset på et blunk. Derfor er for eksempel øl-bongen fast inventar på enhver College-fest. Nå har øl-bongen fått en skummel konkurrent som heter Vapshot.

Inhalerer shots

Ifølge Engadget fungerer Vapshot-maskinen slik at du fyller på en mengde sprit (vodka, cognac, tequila, whiskey etc.), og så fordamper den væsken uten at alkoholinnholdet går tapt. Deretter skal du inhalere dampen med et sugerør. Vapshot kan også brukes i kombinasjon med vanlige drinker.

Videoen under forklarer bedre hvordan dette fungerer:

«Testet i laboratorium»

Engadget skriver at Vapshot er den første maskinen for fordamping av alkoholholdige drikkevarer som har blitt testet i laboratorium, og som angivelig skal fungere som de lover. På et arrangement i Seattle fredag 18. juli, i regi av nettopp Engadget, vil deltakerne få anledning til å teste det selv.

En Vapshot Mini-maskin koster fra 4300 kroner (rimeligste variant), men de har også større utgaver som er beregnet på barer og restauranter.

Trolig ulovlig i Norge

Såkalte «oxy shots» har vært å finne på en rekke turistdestinasjoner i Syden i flere år, og Vapshot er naturligvis en variant av det samme konseptet. Hvorvidt det er farligere å inhalere alkohol enn å drikke det finner vi ingen beviser for. Derimot er kanskje sjansen for alkoholforgiftning litt større dersom du tar mange slike damp-shots på rappen.

Den norsk alkoholloven omhandler kun alkoholholdig drikke, ikke fordampet alkohol som dette. Derimot sier §8.1 Forbud mot tilvirking og omdestillering av brennevin at det er forbudt å «foreta tilvirkning eller omdestillering av brennevin» uten tillatelse. Derfor vil trolig Vapshot-maskinen være forbudt å bruke i eget hjem her til lands. Dette må vel anses å være en form for destillasjon?

Hva synes du om idéen? Bruk kommentarfeltet nederst på siden!

Sveiv frem en kjellerkald øl:
Ølkjøleren du graver ned i hagen »

(Kilder: VapshotEngadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen