Nå kan du ikke lenger bruke PayPal på skytjenesten Mega
(Bilde: Genova/Shutterstock.com)

Nå kan du ikke lenger bruke PayPal på skytjenesten Mega

PayPal blokkerte Mega etter rapport som hevder at skytjenesten ikke er legitim.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter at Kim Dotcoms beryktede MegaUpload-tjeneste ble stengt under relativt dramatiske omstendigheter i 2012 har «oppfølgeren», skytjenesten Mega, langt på vei blitt en legitim aktør på markedet. Likevel anses Mega fremdeles ikke som stueren, og som en konsekvens av dette har nå betalingstjenesten PayPal droppet skytjenesten. Det melder Mega selv i et blogginnlegg.

Mega skriver i innlegget at bakgrunnen for at PayPal har blokkert skytjenesten er en rapport utarbeidet av de to organisasjonene Netnames og Digital Citizens Alliance, hvor det ble hevdet at Mega ikke er en legitim tjeneste.

Ble presset av politiker

Rapporten det er snakk om har den ganske talende tittelen «A Report on How Shadowy Cyberlocker Businesses Use Credit Card Companies to Make Millions», og dreier seg om hvordan et antall Internett-tjenester angivelig tjener store penger på å være verter for det som i all hovedsak er opphavsbeskyttet materiale. Blant disse befant altså Mega seg, som også var den eneste tjenesten i rapporten som benyttet PayPal.

Senator Patrick Leahy, som skal ha presset Visa og MasterCard til å presse PayPal.
Senator Patrick Leahy, som skal ha presset Visa og MasterCard til å presse PayPal. Foto: Wikipedia Commons

Etter at rapporten ble lagt frem skal et medlem av den amerikanske justiskomitéen i senatet, Patrick Leahy, ha presset selskapene Visa og MasterCard til igjen å presse PayPal til å droppe Mega. PayPal skal altså ikke ha gjort dette av egen fri vilje, og skal til og med ha beklaget overfor Mega at de ikke lenger kan tilby betalingsløsningen til skytjenesten. De skal også ha bekreftet at de anser Mega for å være en legitim tjeneste.

Imidlertid pekte PayPal på at den unike krypteringsløsningen til Mega er et problem. Skytjenesten skiller seg nemlig ut ved at den tilbyr såkalt ende-til-ende-kryptering, som innebærer at innholdet er kryptert under selve transporten til serverne, slik at kun senderen kan vite hva som sendes, og kun mottakeren kan dekryptere det. På denne måten er man altså sikret mot innsyn fra tredjeparter.

Mener de følger alle lover

Med andre ord kan det se ut til at Mega ble droppet av PayPal fordi den var «for god». Dette ser altså ikke ut til å ha vært et problem for PayPal selv, som sågar skal ha bekreftet at de anser Mega for å være legitim.

Mega har selvsagt protestert på avgjørelsen og skriver i blogginnlegget at de har oppgitt omfattende statistikk og andre beviser på at tjenesten er hundre prosent legitim, og at de etterkommer alle lover på lik linje med skytjenester som OneDrive og Google Drive. Mega skal også ha gitt tillatelse til å dele informasjon med Visa og MasterCard, men ingenting av dette førte altså frem.

Skytjenesten skriver på bloggen sin at de nå jobber med å få på plass en ny betalingsløsning, og i mellomtiden vil de ikke suspendere brukerkontoer for manglende betalinger. De vil heller ikke håndheve lagringsgrensene sine inntil videre, og i tillegg forlenge eksisterende abonnementer med to måneder gratis.

Er du usikker på hvilken nettskytjeneste du skal velge? Her er vår samletest av de største tjenestene, inkludert Mega »

(Via TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen