Smilefjeset med dobbelthake forsvinner, sammen med muligheten til å «føle seg feit».
Teknofil
Smilefjeset med dobbelthake forsvinner, sammen med muligheten til å «føle seg feit». (Bilde: Niklas Plikk, Teknofil.no/Facebook)

Nå kan du ikke «Føle deg feit» på Facebook lenger

Tusenvis av brukere protesterte.

Frem til tirsdag denne uken kunne Facebook-brukere opprette statuser og legge til et lite tillegg som sa «føler seg feit», akkompagnert av et smileansikt med tjukke kinn og dobbelthake. Nå er imidlertid både «feit»-valget og emojien borte, etter at det fikk oppmerksomhet i en rekke medier verden over, skriver Business Insider.

Beholder de andre følelsene

«Feit» var én av mange ulike følelser du kunne legge til statusoppdateringene dine, og andre følelser som «glad», «sulten» eller «motivert» har blitt beholdt. «Feit» passet imidlertid ikke helt inn ifølge kritikere, som mente at «feit er ikke en følelse».

Gjennom en underskriftskampanje, som ble signert av over 16 000 personer, fikk de viljen sin, og Facebook har fjernet valget.

- Når Facebook-brukere setter statusen til «føler seg feit», gjør de narr av mennesker som ser på seg selv som overvektige, som også kan inkludere mange med spiseforstyrrelser. Det er ikke OK. Bli med og spør Facebook om å fjerne «feit»-emojien fra deres status-valg, skrev Catherine Weingarten, personen som startet underskriftskampanjen på Change.org.

Facebook kom med en offisiell uttalelse via Buzzfeed etter at valget ble tatt bort: 

- Vi har hørt fra brukerne våre at «føler seg feit» som et tillegg til statusoppdateringer kunne forsterke negativt kroppsfokus, spesielt for mennesker med spiseforstyrrelser. Derfor skal vi fjerne «føler seg feit» fra listen. Vi vil fortsette å høre på tilbakemeldinger, mens vi tenker på måter vi kan hjelpe mennesker å uttrykke seg selv på Facebook. 

 

Del gjerne med deg følelsene dine i kommentarfeltet nedenfor! 

Lei av Facebook? 
Slik fjerner du Facebook på bare 5 minutter »

(Kilde: Business InsiderBuzzfeed)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen