Folkefinansieringen av Jolla Tablet langt over mål på noen timer
(Bilde: Jolla.com)

Folkefinansieringen av Jolla Tablet langt over mål på noen timer

Braksuksess umiddelbart etter start for finnenes nye nettbrett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Finnene i Jolla, selskapet som plukket opp restene av Nokia-OSet MeeGo, gjør seg nå klare til å lansere et 7,85-tommers nettbrett. For å realisere det må de imidlertid ha hjelp, og de har derfor vendt seg til folkefinansieringsnettstedet IndieGoGo.

Planen er å sette i gang produksjon så snart Jolla Tablet har fått 2000 bestillinger gjennom kampanjen, som lar støttespillere kjøpe det til rabattert pris; 189 dollar for de første 1000, og 199 dollar for de neste 1000 – begge pluss frakt.

Det er altså snakk om en slags forhåndsbestilling av nettbrettet, som til vanlige brukere til sist anslås å få en utalgspris på 249 dollar.

Greit spesifisert

Som telefonene vil Jolla Tablet kjøre Sailfish OS, som kan kjøre både sine egne apper og alle apper laget for Android. Under panseret skal det stå en firekjerners Intel-prosessor klokket til 1,8 GHz, 2 GB RAM og 32 GB lagringsplass. Jolla Tablet skal etter planen også komme utstyrt med minnekortleser.

Skjermen blir som nevnt på 7,85 tommer, og vil kjøre oppløsningen 2048 x 1536 piksler, som gir en pikseltetthet på 330 PPI. Den kapasitive berøringsskjermen vil støtte inntil fem fingre samtidig. Kamera skal også monteres både foran og bak, og disse vil ta bilder med henholdsvis 2 MP og 5 MP oppløsning.

Det 8,3 millimeter tykke, 384 grams nettbrettet, vil dessuten få et 4300 mAh batteri. Alt i alt virker det altså ikke så galt, skjønt vi gjerne skulle sett en raskere WiFi-tilkobling enn 802.11n. Mange vil nok likevel si at det er det særegne operativsystemet som er det viktigste Jolla Tablet vil kunne få å by på.

Oppdatering: Spengte målet på noen timer

Da vi først publiserte denne saken hadde IndieGoGo-kampanjen fått inn knapt 60 000 dollar, av et mål på 380 000 dollar før produksjonen kunne gå i gang – og bare noen hundre mennesker hadde sikret seg et nettbrett i den billigste bolken. Kun to timer senere var dette målet sprengt, og samtlige 2000 rabatterte nettbrette utsolgt.

Med nærmere 600 000 dollar inne i skrivende stund – et tall som øker fra minutt til minutt – har Jolla også lagt inn en ny gulrot til støttespillere som ikke fikk med seg de aller billigste enhetene. Du har dermed fortsatt mulighet til å forhåndsbestille et Jolla Tablet, men nå til 204 dollar pluss 20 dollar i frakt.

Denne prisen er imidlertid begrenset til 2000 enheter, og idet vi publiserer denne oppdateringen er 665 av disse allerede reservert. Kampanjen har for øvrig fortsatt 21 dager igjen til tiden løper ut, og vi er spente på å se hvor høyt over mål Jolla ender.

Selv uten rabattene vil Jolla Tablet bli billigere enn telefonen deres:
For et år siden åpnet Jolla for telefonbestilling fra Norge »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen