Nå kan du gjøre mer med bildene dine på Instagram
(Bilde: Instagram)

Nå kan du gjøre mer med bildene dine på Instagram

Nettstedet lanserer nye bildebehandlingsfunksjoner.

Bildenettstedet Instagram kan være et nyttig redskap for å vise frem bildene sine, og ikke bare for selfie-fantastene. Seriøse fotografer bruker også Instagram, for eksempel amatørfotografen Daniel Arnold, som på grunn av pengenød solgte bilder fra nettstedet og tjente 90 000 kroner på én dag.

Instagram har som kjent en rekke forskjellige filtre du kan legge på fotografiene, og nå melder nettstedet at de har gitt brukerne enda flere kreative verktøy å leke seg med. Det har de gjort i den nye oppdateringen til Android og iOS.

Foto: Instagram

Mer avansert bildebehandling

Brukere av nettstedet vil nå kunne klikke på et nytt skiftenøkkel-ikon der man velger filter, noe som gjør at det vil dukke opp en rekke forskjellige bilderedigeringsverktøy.

Én av nye funksjonene er at du nå kan justere intensiteten til de allerede eksisterende filtrene. I tillegg har du nå muligheten til å justere lysstyrke, kontrast, fargemetning, fargetemperatur og skarphet.

Det finnes også to en funksjon som setter deg i stand til å øke fokuseringen på de lyse områdene på bildet, og en annen som øker fokuseringen på de mørke områdene.

Utover dette har du nå mulighet til å «formørke» kantene på bildet via en funksjon som heter «vignette», noe som skal lede oppmerksomheten inn mot midten av bildet. Mer informasjon om de nye funksjonene finner på Instagram-bloggen.

Instagram kan brukes til så mangt:
NASA brukte nettstedet til å samle selfier til en mosaikk av Jorden »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen